Efter trafikolyckan – föraren har hört av sig till Gabriels mamma: “Vi är så tacksamma”


Föraren ringde upp Ellinor Abrahamsson personligen och har även lämnat sin redogörelse till polisen.

– Det finns ingen ilska från vår sida mot honom utan vi är bara tacksamma att få veta vad som har hänt, säger Ellinor Abrahamsson.

Tidningen har tidigare berättat om 18-åringen Gabriel Abrahamsson som har autism. I fredags var han på väg hem efter att ha varit på Fjärran höjderbadet med sin skola. I korsningen Brynäsgatan och Femte Tvärgatan blev han påkörd av en bil. Men exakt vad som hände har varit oklart. Gabriel själv har inga minnen från trafikolyckan.

– Gabriel cyklade rakt ut i vägen och föraren hade ganska bråttom och körde in i sidan på honom.

Föraren stannade för att se hur det gick med Gabriel. Han ringde även 112, men Gabriel sprang från olycksplatsen som skedde bara några meter från hans hem. Då lämnade också föraren platsen. Händelseförloppet har intygats av vittnen.

– Han blev också skärrad så klart. Men han sa förlåt när han ringde, jag sa att det behöver han inte göra. Vi ville bara få alla bitar på plats och det har vi fått nu. Och ur försäkringssynpunkt är det viktigt att det går rätt till, säger Ellinor Abrahamsson.

– Det är tack vare artikeln i tidningen som det här löste sig, tillägger hon.

Gabriel skadades allvarligt i olyckan. Han fick sprickor i skallbenet, kraftig hjärnskakning, en liten hjärnblödning och en fraktur på käkbenet. Han måste nu ta det lugnt och vila i två månader.

– Föraren vill träffa Gabriel i framtiden, det ska han få göra, säger Ellinor Abrahamsson.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar