Marcus Rashford stor matchhjälte – slog PSG


Sist de möttes blev det ett makalöst drama. I Champions League-slutspelet våren 2019 slog Manchester United ut PSG efter att Marcus Rashford satte en avgörande straff i den 94:e matchminuten. 

Nästan ett och ett halvt år senare var det återigen för giganterna att ställas emot varandra. 

Manchester United, som saknade tunga pjäser i form av Harry Maguire och Edinson Cavani, inledde piggast. Efter 20 minuter föll Anthony Martial i straffområdet, domaren tvekade inte och straff blev det. Bruno Fernandes klev fram men stod för en svag straff. Keylor Navas hade inga som helst bekymmer att rädda. Men PSG-målvakten hade tagit ett steg för mycket utanför mållinjen och straffen togs om. Den här gången var Fernandes stensäker och rullade in 1-0.

”Har gjort det väldigt bra” 

Neymar och Kylian Mbappé fick inte till det och första halvleken slutade med en engelsk bortaledning.  

Den andra halvleken var inledningsvis bara PSG. Mbappé kom var nära kvittering men David de Gea stod för en jätteräddning. 

Men kvitteringsmålet skulle komma. 

Rashford avgjorde

Neymar stod för en fin skruvad hörna. Anthony Martial nådde högst på bollen men fransmannen misslyckades med resningen och bollen hamnade i stället i eget mål. 

Sista 20 minuterna vaknade Manchester United till och skapade flera heta målchanser genom bland annat Marcus Rashford – som till slut skulle bli matchhjälte. 

Den engelske landslagsanfallaren tog emot bollen utanför straffområdet, vände och drog i väg ett skott som satt stolpe in och betydde 2-1. 

PSG stormade mot en slutforcering men United höll undan och tog en viktig seger i Champions League-gruppspelet. expressen

Related posts

lämna en kommentar