Häckens besvikelse ”Inte så man tänker fan vilket guldlag”


Klart bästa laget i 60 minuter.

Sedan fick Häcken se hemmalaget Helsingborgs IF ta över mer och mer.

Och när serieledande Malmö FF klappade ihop helt mot Djurgården på Tele 2 och tappade 2–0 till 3–2 missade Häcken chansen att knappa in tre poäng i toppen.

 – Vi hörde att Malmö ledde med 2–0 så då tänkte vi väl inte att vi skulle ta in något alls. Det är svårt att bli besviken på just det när det skiljer så mycket, säger Häckens tränare Andreas Alm som snabbt pekade på att den poäng man tog på Olympia lika gärna kunde varit noll.

– Pontus räddar oss flera gånger om, säger Alm.

Gulddrömmen lever för Häcken

Pontus är målvakten Dahlberg som först fint stoppade ett närskott från Max Svensson och sedan stod för en drömdubbelräddning med en enastående reflex på Anthony van den Hurks avslut för att sedan snabbt stoppa Brandur Hendrikssons retur mot öppet mål.

– Det var väldigt bra målvaktsspel, jag önskar att vi kunnat ställa HIF på samma prövningar. Men det lyckades vi inte med, säger Alm och fortsätter.

– Vi jagar ett guld. Men när vi tittar på oss är det inte så att vi tänker fan vilket guldlag som sprang är ute i dag. Men vi kan fortfarande vinna matcher.

Häckens bästa för kvällen – målvakten Pontus Dahlberg – var irriterad över att inte kunna hänga på MFF.

– När Malmö nu förlorar och bjuder in oss så är det en stor besvikelse att vi inte kan vinna, säger Pontus Dahlberg och fortsätter.

– Samtidigt, när vi gör en sådan här insats… Det är sådana här matcher vi ska vinna om vi ska ta guldet.

På frågan om guldet är helt borta för Häcken svarar Pontus Dahlberg.

– Svårt att säga. Det är sex matcher kvar och det kan hända mycket på slutet. Men det är klart att det varit mycket enklare om vi tagit tre poäng i dag, säger Häcken.expressen

Related posts

lämna en kommentar