Erika omtumlad efter starka tittarreaktioner – SVT kovänder och låter ”Det sitter i väggarna” få fortsätta


När SVT meddelade att “Det sitter i väggarna” skulle pausa därför att man ville satsa på yngre tittare var det många som blev förvånade. Program-serien har under sex säsonger varit mycket populär med i genomsnitt över en miljon tittare. I programmet guidar Erika Åberg från Gävle tillsammans med Rickard Thunér tittarna genom husens historier.

– Jag fick ett telefonsamtal nyss och känner mig helt omtumlad, säger Erika Åberg och fortsätter.

– Vet du varför de har upphävt beslutet? För att tittarna protesterade! Det har fullkomligt vällt in brev där tittarna har bett om en fortsättning. Det är helt fantastiskt, deras röster skapade en förändring.

SVT skriver också i pressmeddelandet att de har tagit till sig av den starka kritiken.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer. Vi har framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet. Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT.

Den sjunde säsongen av Det sitter i väggarna planeras att sändas någon gång under 2021. Även SVT:s programchef Micael Lekberg kommenterar det nya beslutet.

– Det här är en serie som successivt vuxit i popularitet och nu kommer vi att ytterligare utveckla programmet. Vi ser mycket fram emot att börja det arbetet med så här mycket av publikens kärlek i ryggen.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar