Dra ner kostnaderna för försvaret – pengarna behövs till annat


Nu tror jag att dimman har slagit till värre i regeringskansliet än vid slaget i Lützen 1632. Hur kan ni påstå att vi över huvud taget skulle  klara ett angrepp i tre månader? Vill ryssarna, Kina, USA ta över vårat lilla land gör de det hur snabbt som helst.

Jag gjorde lumpen för 58 år sedan, redan då varnade man för ryssen. Men vem vet hur Trump och kineserna har tänkt sig. Att öka de militära anslagen med 27 miljarder är rent vansinne. Vi har ju under många år lagt ner regementen och  flygflottiljer och nu, helt plötsligt skall de återuppstå.

Nej, lägg de här miljarderna på våra usla vägar, en järnväg som inte fungerar, skola, omsorg, sjukvård och äldreomsorgen som ju bekant ökar med 40-talisternas enorma “köttberg”. Där gör pengarna en enormt bättre nytta än att satsa på det militära till ingen nytta.

Snälla S, med era minimala i procent räknat “bihang”, gör om, gör rätt, dra ner kostnaderna för försvaret.

Christer Lundqvist, Hoforsarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar