Malmö FF:s Anders Christiansen inför Djurgården borta


Med 25 minuter kvar av allsvenskan 2019 ledde Malmö FF serien.

Då kvitterade Djurgården mot Norrköping och nådde den poäng som räckte till SM-guld.

Ett guld med MFF som tvåa och där Djurgården i de inbördes mötena tog fyra poäng.

Jesper Karlström kvitterade MFF:s ledning på Tele 2 efter misstänkt offside på Mohamed Buya Turay och i Malmö missade Markus Rosenberg MFF:s sjätte raka straff för säsongen.

Nu ångar Malmö FF mot det SM-guld man missade i fjol.

– Om man ska ta med förra årets hemmamatch i beräkningarna där vi tycker vi skulle haft minst oavgjort eller kanske till och med vunnit och därmed ändrat hur allsvenskan slutade… Men det kan vi inte göra så mycket åt nu, säger MFF:s lagkapten Anders Christiansen som ser fram emot att åka till Stockholm.

– Tele 2 arena är, om man räknar bort att det är konstgräs, är ett roligt ställe att spela med publiken och det trycket så det är synd att det är tomma läktare.

MFF kan rusa vidare mot guldet

Malmö FF:s mittfältsmotor och kreativa nav har målet för resan utstakat.

– Vi ska upp till Stockholm, hämta tre poäng, ta med dem hem till Malmö och gå vidare mot nästa match, säger Christiansen innan han påpekar att MFF har största respekt för motståndet.

– Vi vet att Djurgården är ett bra lag, de är regerande mästare, så det är inget som blir en walkover som senast (4–0 mot Kalmar). Men vi har stor tro att vi kan göra det som krävs.

Trots att Malmö FF är 14 poäng före Djurgården och har nio poäng ner till tvåan Häcken (som båda dock har en match mindre spelad än Malmö) så vägrar Anders Christiansen blicka längre fram än måndagens match.

En match som MFF-kaptenen dock går ut till full av förhoppningar.

– Det är klart att Djurgården är ett topplag att möta, de är bra på hemmaplan. Men omvänt så är vi i en situation nu där vi har ett visst självförtroende i att vi kan åka upp till Stockholm och göra bra ifrån oss. Ta tag i matchen och, som målsättningen är i Malmö oavsett var vi spelar, att ta tre poäng, säger Christiansen.

 

Mesta mästarna Malmö

Kan MFF ta sitt 21:a SM-guld 2020?expressen

Related posts

lämna en kommentar