De tippas vinna Stanley Cup nästa år


LOS ANGELES. Victor Hedman mot Gabriel Landeskog.

Blir det den stora svenskduellen i nästa års Stanley Cupfinal?

Ja, experterna och oddsmakarna i USA tippar att Tampa Bay Lightning och Colorado Avalanche tillhör favoriterna att ta hem mästartiteln säsongen 2020-21.

Ett tredje lag som nämns flitigt som en av favoriterna är Vegas Golden Knights, som nyligen förstärkte försvaret med St. Louis Blues lagkapten och backstjärna, Alex Pietrangelo, 30.

Vegas skrev ett femårskontrakt med Robin Lehner tidigare i höst och satsar efter hans succé under slutspelet i Edmonton på den 29-årige svensken som förstemålvakt.

Tampa Bay vann mästartiteln för några veckor sedan efter en dramatisk final mot Dallas Stars (4-2 i matcher).

Och även om Lightning måste göra sig av med några spelare ur mästargänget, så kommer de stora stjärnorna att finnas kvar – målvakten Andrej Vasiljevski, backklippan Victor Hedman och anfallsstjärnorna Nikita Kutjerov och Brayden Point. Det mesta talar också för att lagkaptenen Steven Stamkos blir kvar. Han missade det mesta av andra halvan av säsongen och gjorde bara ett kort framträdande (en period) under finalserien mot Dallas Stars.

Colorado, då? Jo, det har förstärkt anfallet med tvåfaldige NHL-mästaren Brandon Saad från Chicago Blackhawks och en etablerad back i Devon Toews från New York Islanders.

Man skrev ett nytt tvåårskontrakt med André Burakovsky och har också förlängt med Valerij Nichushkin.

Andra lag som nämns som utmanare till Stanley Cup nästa säsong är Boston Bruins, Philadelphia Flyers och Washington Capitals.

Oddsmakaren Bet MGM rankar för dagen lagen så här:

1) Tampa Bay +700

Colorado +700

Vegas +700

4) Boston +1200

5) Philadelphia +1600

Washington +1600

7) Toronto +2000

St. Louis +2000

Pittsburgh +2000

Vancouver +2000

Dallas +2000

XXX

När förre NHL-spelaren och numera expertkommentatorn Mike Johnson hos NHL Network i förra veckan ombads ranka de hetaste lagen inför NHL-säsongen 2020-21 såg listan ut så här:

1) Colorado

2) Tampa Bay

3) Vegas

4) Washington

5) St. Louisexpressen

Related posts

lämna en kommentar