Marcus Högström stängs av i tre matcher


Djurgården besegrade HV 71 med 6–3, men Marcus Högström kommer inte att få spela de kommande tre matcherna. 

Efter en situation tillsammans med HV:s Christoffer Törngren anmälde situationsrummet Högström till disciplinnämnden som nu har fällt Dif-spelaren för ”slewfooting”, som innebär att spelaren fäller motståndaren bakifrån. Situationen skedde i slutet av matchen när Djurgården ledde med 5-3 och bortalaget hade tagit ut målvakten i hopp om att få till en reducering. 

”Medför stor skaderisk”

Nyckelfaktorerna till avstängningen är att motståndaren fälls till isen på ett våldsamt sätt, att förseelsen medför hög skaderisk, samt att Högström straffades i oktober 2019. Det betyder att det rör som återfall, enligt nämnden. 

Avstängningen gäller fram till den 24 oktober och Högström kommer därmed missa tre matcher. Han straffas också med böter på 28 750 kronor. expressen

Related posts

lämna en kommentar