Malmö Redhawks Oscar Alsenfelt efter dispyten med Emil Sylvegård


Det var inför den tredje perioden som den heta ordväxlingen ägde rum i Malmös omklädningsrum.

Luleå hade en betryggande ledning med 3-0, och det var ett hemmalag som aldrig var riktigt nära i de två första perioderna. Då höjde Alsenfelt rösten mot den assisterande lagkapten Emil Sylvegård och Ponthus Westerholm i omklädningsrummet.

– Jag behöver spänna ögonen i mina lagkamrater ibland. Det handlar om ett givande och tagande. Jag vill att de ska göra samma sak mot mig, när de tycker att jag agerat svagt. Det har vi lovat varandra att göra, säger Alsenfelt.

Fick du någon reaktion?

– De stod upp för vad de tyckte och jag stod upp för mitt. Så är det varje dag hos oss. Det där är två killar som gäller när jag säger till på det sättet. Ibland får man tillbaka, och när dagen summeras så har vi förhoppningsvis gjort något bättre av allting.

Mycket bättre blev det inte.

Oscar Alsenfelt fick förvisso se sitt lag komma lite närmre, men Luleå var ett för dagen mycket bättre och mer samspelt lag än Malmö Redhawks.

– Bra av Ponthus att trycka dit 1-3, men direkt efter gör de 1-4 och jag har aldrig någon riktig vinstkänsla, säger Alsenfelt.

– Sett över hela matchen är de mer påställda och mer aggressiva än oss. Känslan är att hade vi inte fått 0-1 mot oss i vårt powerplay så hade någonting annat hänt senare i matchen. Vi var inte där i dag, erkänner Alsenfelt.

”Är alltid självkritisk”

Borde du tagit något mål själv?

– Jag är alltid självkritisk. Det är möjligt att jag kunde agerat lite snabbare på ettan. Men jag tycker att mitt jobb ska handla om att inte påverkas för mycket, utan jag ska göra jobbet i 60 minuter, i min bubbla, bakom min mask, och det tycker jag att jag hanterar väl.

För Luleå var det en lättnad. Efter ett par svaga insatser, där man ändå haft styrkan att få med sig poäng, åkte man ifrån Malmö med en god känsla.

– Bästa bortamatchen för säsongen, säger Einar Emanuelsson, som gjorde mål i matchen.

– I dag tog vi tag i saker och ting, efter mindre bra insatser. Det var skönt att se, säger Luleåcoachen Thomas Berglund.expressen

Related posts

lämna en kommentar