Lara Gut-Behrami berättar om rädslan för corona


I juli berättade den alpina stjärnan Lara Gut-Behrami om hur hon hoppades att coronapandemin skulle leda till en förändring.

Hon har varit trött på att främlingar kommit fram till henne och varit fysiska och på att människor ”andats i hennes nacke” när hon står i kö på affären.

– Det är inte trevligt för oss idrottare när främlingar kommer nära och berör oss, som om vi vore bästa vänner, sa Gut-Behrami då till radiokanalen Rete Uno Sport.

Hon hoppades att människor skulle börja hålla mer avstånd efter pandemin. Men nu har hon själv också tvingats hålla avstånd till sin man: fotbollsspelaren Valon Behrami. Han drabbades nämligen av coronaviruset i början av oktober.

– Han ringde upp mig och sa att han var positiv. Allt hände väldigt snabbt och plötsligt upplever man allt mycket närmare, säger Gut-Behrami till Blick.

Lara Gut-Behrami berättar om oron

Gut-Behrami fortsätter sedan.

– När någon i din egen familj drabbas kan du se att det inte bara är en jobbig influensa utan att personen kan drabbas mycket mer.

Hon är på plats i Sölden för världscuppremiären där hon slutade på åttonde plats i den inledande storslalomtävlingen.

– Vi är alla rädda. Det är upp till oss att agera ansvarsfullt och skydda oss själva och andra. Ingen borde tänka att ”viruset skadar inte mig”, säger hon.

Gut-Behrami tycker det är rätt att inga åskådare tillåts vara på plats i världscuppremiären.

– Jag är inte läkare men jag tror det. Vi måste tänka på alla. Det får inte bli så att hälften av alla åskådare plötsligt smittas, säger Lara Gut-Behrami.

LÄS MER: Guts oro efter pandemin: ”Det är brist på respekt”
LÄS MER: Avslöjat: Fotbollsstjärnan är hennes hemlige kärlek
LÄS MER: OS-stjärnans svåra beslut för kärlekenexpressen

Related posts

lämna en kommentar