“Jag ser fram mot det här”


Vänsterpartiet hade två kandidater att välja mellan, Maritha Johansson och Stefan Pettersson. Båda är nyblivna pensionärer.

– Jag har varit med i partiet i 40 år och suttit i väldigt många nämnder under den här tiden. Det längsta är i socialnämnden under tolv år och jag var ordförande där i åtta år, säger Maritha Johansson.

I omröstningen deltog 65 medlemmar och röstsiffrorna utföll i 34 röster för Maritha Johansson och 30 för Stefan Pettersson, en medlem avstod att rösta.

– Min ambition har aldrig varit att bli kommunalråd, men nu var läget som det var och då ställer jag mig till förfogande. Det känns bra, tiden och engagemanget har jag, säger Johansson.

– Jag har varit med på den tiden när vi sa nej till allt, då hade vi inte problem med någonting alls. Men idag har politiken ändrat fokus, förhoppningsvis på 40 år. Och vi har en ny partiledare på väg in. Jag ser fram emot det här och hade inte ställt upp om jag kännt att jag inte kunnat göra ett bra jobb.

Hon tillträder 26 oktober och förordnandet är fram till valet 2022.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar