IFK Göteborgs kritik efter förlusten mot AIK


AIK tog tre relativt enkla poäng mot IFK Göteborg och Filip Rogic kunde enkelt sätta 1-0, när han ostört fick hoppa upp och nicka in ledningsmålet efter en hörna från Sebastian Larsson. Då hade det bara gått fyra minuter av matchen på Friends. Efter ett drömmål av Henok Goitom i den 61:a minuten punkterade AIK matchen, och Blåvitt fick inkassera en förlust mot rivalen. 

– Det är en dålig match av oss. De får 1-0 jäkligt tidigt och de kunde fått även 2-0 och 3-0 och vi skapar inga klara målchanser. Vi hittar inte nycklarna att låsa upp det hela. 

– När det står 1-0 tycker jag ändå att vi får bra press på dem, men vi får jaga hela tiden. Nej, vi gav bort matchen väldigt tidigt tyvärr, säger Pontus Wernbloom. 

Wernbloom: ”Tillbaka till ruta ett”

Hur kan ni hamna i det läget, är det Sebastian Larssons hörnor som är bra eller ni som markerar dåligt?

– Det är vi som markerar dåligt, men han har den bästa foten i allsvenskan och det vet vi om. Men vi var inte där. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, jag har ingen bra analys just nu. 

Vad tycker du talar för att ni ska lyfta i tabellen?

– Vi vann ju innan det här men nu torskade vi en match. Men det är lite tillbaka till ruta ett och få bort de här slarviga målen som vi släpper in. Sedan får vi jobba med det i veckan. 

Roland Nilsson sa att du hade en del problem under veckorna där du bara får köra rehabiliteringsträning och inte kunnat vara med och träna, hur ser du på situationen?

– Självklart är det frustrerande, man vill vara ute och tränade. Det kändes bra kroppsligt, men det har varit mycket rehab och det känns pissigt. 

Wernbloom om dusterna med Goitom

Du var på Henok Goitom verbalt en del gånger?

– Nej, det var inget. Ni hör ju mer nu, säger Wernbloom med ett skratt. 

Robin Söder är inne på samma linje som Wernbloom. 

– Det är inget att hymla om, det är ingen hemlighet vart vi ligger i tabellen. Vi behöver poäng och vi måste ha fokus på att vinna matcher, säger han. 

Var ni nära mot AIK kände du?

– Det går väl att diskutera, men vi ger inte oss själva den bästa starten. Vi får åtta fasta situationer emot oss de första tio minuterna och det är ingen hemlighet att Sebastian Larssons har bra kvalitet på dem. 

– Det blir inte farligt för oss, även om vi har en del kombinationer på högerkanten. 

Vad tycker du talar för att ni ska lyfta i tabellen?

– Jag tycker ändå vi blivit stabilare. Det behöver inte se så snyggt ut alla gånger utan vi måste ta poäng. Då får de se ut hur de vill, bara vi tar poängen. expressen

Related posts

lämna en kommentar