Akropolis besegrade AFC Eskilstuna i superettan


Efter fyra raka kryss behövde Akropolis en seger för att haka på i kampen om allsvenska platser.

Då inleddes matchen mot AFC Eskilstuna i stället med att bortalaget tog ledningen i den 24:e minuten när Ryan Williams hittade rätt på ett inspel.

Två minuter senare var det dock kvitterat när Akropolis Djurgårdslån Oscar Pettersson sköt och Wille Jakobsson i AFC:s mål stod för en jättetavla.

Maripuu: ”Behövde den här trean”

Elva minuter efter att man varit i underläge ledde Akropolis också med 3-1. Marcus Haglind Sangré satte 2-1 och därefter nickade Nicklas Marupuu in 3-1 på en hörna.

Wilhelm Loeper reducerade på straff i början av den andra halvleken men målet blev matchens sista och Akropolis tog en viktig seger i toppen av superettan. Laget är fem poäng bakom Jönköpings Södra som har en match mindre spelad och möter Degerfors under lördagen.

– Det blir lite krampaktigt från vår sida. Jag tror att de senaste matchernas resultat ligger lite i bakhuvudet, att vi har tappat till kryss tidigare. Det blir lite krampaktigt och nervöst när de får ett mål tidigt i andra halvlek Det är skönt att vi redde ut det, vi behövde den här trean, säger Nicklas Maripuu i Dplay efter matchen.

Historisk domare i matchen

Laget har sju matcher kvar i serien och hoppas fortfarande på allsvenskan.

– Vi får se vad det blir för resultat för de andra lagen. Vi har en bit upp men allt kan hända, säger Nicklas Maripuu.

Matchen mellan Akropolis och och AFC blev historisk eftersom den dömdes av Tess Olofsson. Det är första gången en kvinna är huvuddomare i elitfotbollen i Sverige.

– Det ska bli jättekul. Jag hoppas man kan inspirera andra, sa hon inför matchen.

LÄS MER: Fick hemlig lapp – och räddade dubbla straffar
LÄS MER: Blir historisk – ska döma i superettan
LÄS MER: Degerfors drar i väg – efter Halmstads tappexpressen

Related posts

lämna en kommentar