Modo vann stort mot Kristianstad – första segern i hockeyallsvenskan


Modo fick med nöd och näppe med sig en poäng från Kristianstad i onsdags.

Hemmalaget bombarderade Modos mål och tryckte på för ett segermål under större delen av matchen men fick till slut nöja sig med två poäng efter seger i straffläggningen.

Men under fredagen var det ombytta roller när samma lag drabbade samman igen – den här gången i Örnsköldsvik.

Modo tog ledningen efter sex minuter när Jeremias Lindewall petade in matchens första mål och två minuter senare satte Frank Corrado 2-0. 

Aaron Gagnon avslutade Modos målskytte i den första perioden ytterligare ett par minuter senare. 

Modo vann mot Kristianstad

Modo fick dock inte gå in i den första periodpausen i tremålsledning eftersom Kristianstad bröt en passning högt upp i planen och Herman Hansson satte reduceringen till 3-1.

Modos supportrar behövde dock inte oroa sig över att tappa ledningen eftersom Edwin Hedberg fick fri lejd mot målet i slutet av den första perioden och satte 4-1.

Det hjälpte in att Kristianstad fick en reducering även i slutet av den andra perioden eftersom Sebastian Ohlsson och Tobias Åhnström satte varsitt mål i den sista.

Två sena tröstmål från Kristianstad gjorde att slutresultatet blev 6-4. Det gör att Modo nu har vunnit för förta gången i hockeyallsvenskan den här säsongen och har fyra poäng efter fyra matcher. Kristianstad har sex poäng på sex matcher i den haltande tabellen.

Övriga matcher

Västervik-Väsby 3-4

Vita Hästen-Timrå 2-5

Karlskoga-Södertälje 4-0

Mora-Tingsryd 1-4

Missar pucken – ger Luleå segernexpressen

Related posts

lämna en kommentar