Luleå: Luleå vinner på straffar i SHL-matchen


Örebro kom in i hemmamatchen mot Luleå med två raka förluster i ryggen med intensitet och energi.

Även gästerna var inne i en negativ trend.

– Det visar att vi är ett starkt lag och starka karaktärer här inne så jag tycker det är jävligt starkt av gubbarna att vi kommer ut så starkt i första ”perren”. Det gäller att fortsätta och inte hålla något av slumpen, sa Mathias Bromé till C more i paus.

Det var även hemmalaget som tog ledningen i matchen, genom Robert Leino. Förarbetet kom först från Bromé vid sargen i egen zon, som i sin tur hittade till sin kedjekamrat Rendulic.

Tredje länken är numera Robert Leino – som följde Rendulic på andra kanten och även serverades passningen samt överlistade Wallstedt i mål.

Efter målet var det fortsatt mycket Örebro, men utan att utöka sin ledning.

Med två minuter kvar av första perioden kom kvitteringsmålet för Luleå.

Mål godkändes efter videogranskning

Det videogranskades för hög klubba men domaren godkände målet och Niklas Olausson blev målskytt efter sin styrning på Fredrik Styrmans backskott.

– Det är egentligen ett lag på banan och vi dominerar helt, tycker jag. Det är väl inte rättvist att det står 1-1, men så är hockey ibland, säger Bromé till C More.

Båda lagen hade långa möjligheter med spel i fem mot tre, över en och en halv minut, men ingen lyckades ta ledningen.

Andra perioden var därför desto långsammare och utan mål.

Krävdes straffar för att avgöra

Det väldigt stängda försvarsspelet höll i sig in i tredje perioden och inte ens när båda lagen fick chansen i numerärt överläge skulle någon kliva fram och avgöra.

Matchen tvingades in till förlängning.

Där det farligaste läget kom från Borna Rendulic klubba… men Wallstedt med en superräddning med armen i allra sista stund stoppade det.

– Jag trodde han skulle skjuta själv där på kanten, sen såg jag att passningen gick över och jag fick slänga mig in mot målet. Tar man sig mot mitten brukar man ha stor chans att rädda den, jag hade tur, säger Jesper Wallstedt.

Det slutade med att straffar krävdes för att dela ut extrapoängen och efter mål av både  Linus Klasen och Noel Gunler var det gästerna Luleå som vann.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Även om vi förlorar på straffar, så om vi jämför med matchen nere i Skåne är det här ett steg i rätt riktning. Vi såg ut som ett nytt lag idag, säger Örebrotränare Niklas Eriksson efter matchen.expressen

Related posts

lämna en kommentar