Leksands IF förlorade mot IK Oskarshamn i SHL 2020/2021


Leksand inledde matchen bäst och tog ledningen strax före paus i den första perioden då Carter Camper iskallt skottfintade bort sin back och hittade till höger om Joe Cannata i powerplay. 

Svängig andraperiod 

Efter två sena Leksandutvisningar fick Oskarshamn börja inleda den andra perioden i spel fem mot tre. Smålänningarna tackade för möjligheten och bjöd på ett riktigt klapp-klapp-anfall som resulterade i att Pontus Näsén lyfte in kvitteringen. 

Oskarshamn tog sedan över perioden och tog också ledningen genom Filiph Engsund fem minuter in i perioden. Carter Camper kvitterade med 2.30 kvar av period två och kvitteringen följdes av några sekunder som kom att bli avgörande då det hettade till rejält i matchen.

Ett gruff framför Oskarshamnmålet resulterade i spel fyra mot fyra och sekunder senare utvisades Marek Hrivik 2+2 minuter för en olycklig hög klubba på Kim Rosdahl. 

Spel fyra mot tre för Oskarshamn gav utdelning då Pontus Näsén pricksöt in 3-2 och gjorde sitt andra mål i matchen – och i SHL-karriären. Oskarshamn kunde gå till pausvila efter att ha vunnit perioden med 16-7 i skott. 

– Jag siktade inte riktigt jag skjuter bara. Jag gillar att spela i powerplay, det är kul, säger Näsén om sitt andra mål i C More:s pausintervju. 

Bortdömd kvittering 

Leksand såg sedan ut att få en drömstart på den tredje perioden när Otto Paajanen styrde in 3-3 bara sekunder in i perioden. Men Leksandsjublet blev kortvarigt då målet videogranskades dömdes till slut bort för hög klubba.  

Leksands Jon Knuts säger så här om det bortdömda målet:

– De har bättre bilder än vad jag har men det känns väl som om att det är axelhöjd på Otto och han är väl kortast i laget, säger Knuts till C More.  

Istället kunde hemmalaget utöka sin ledning till 4-2 genom Filip Karlsson som påpassligt styrde in pucken och sedan punktera matchen till 5-2 i tom kasse med tre minuter kvar av matchen.  

– Fem mot fem är det vår match, första perioden ska vi ha några mer mål, fortsätter Jon Knuts. 

 expressen

Related posts

lämna en kommentar