Detta händer i dag 16 oktober: Sandviken Open Stage


ARRANGEMANG

GÄVLE

Quiz Night: Söders källa, 17.30.

Träffpunkt för seniorer: anordnar Korvgrillning i Vallshage, kl 11.00. Korv med bröd 10 kr, medtag egen dryck

Sagostund: med Gun på Sätra Familjecentral. Litteraturpedagog Gun kommer och läser en spännande bok för barn 0-18 månader

och deras föräldrar. Begränsat antal platser. Sätra Familjecentral kl. 10.

Boktipsfredag: på Hille bibliotek. Vi tipsar varandra om böcker. Vill du inte tipsa får du gärna komma och vara med ändå. Vi bjuder på kaffe/te. Föranmäl dig gärna till 026-179420. Hille bibliotek kl. 14.

Musik: Patrik Isaksson, O’Learys, Gävle, 23.00.

Miljö: Gretas Gamlingar ses åter vid Gudinnan / Rådhustorget fredagar kl 16 – 17 med behörigt avstånd och fyllda av argument för en hållbar miljö.

VALBO

Fritid: Äventyrshuset Alborgen. Vi har öppet fredagar samt lördagar 10.00 – 16.00. Övriga tider enligt överenskommelse.

SANDVIKEN

Musik: Sandviken Open Stage. Musikunderhållning av lokala förmågor! Husbandet är på plats för att höja pulsen i rummet och lyfta artisterna som vill ha komp av bandet. Konferencier: Olle Tjern. Fri entré! Men begränsat antal platser (50). Kl. 19, Musikverket, Kulturcentrum.

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

18:30 Misbehaviour

21:15 On the Rocks

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

17.00 – 18.00 Seniorradion: Seniorblues med Sven Erik Lundberg.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Galleri Brynästorget: Mirco Brunetto Tinacci visar fotografier på Galleri Brynästorget. Utställningen, ’Improvisation i bild’, pågår tom. 17/10. Mån-fre kl 10-16, lör kl 12-15. OBS! Ej söndag! Guidad visning alltid tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar kl 13.

Bomhus bibliotek: Reality Check. Hur är det att leva som ung muslim, same, afrosvensk, rom, östasiat eller jude i Sverige idag? Vad möts en av för fördomar och rasism? Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider och vänder sig till unga och vuxna.

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Gävle Fängelsemuseum:

Konstutställningen I förvar. Repatrieringen av Maria Backman och Hanna Sjöberg visas torsdag – lördag kl 12.00 – 16.00 från 16 okt till 21 nov. Sveriges Fängelsemuseum, våning 2, Hamiltongatan 1, Gävle. Öppet Tors – fre – lör kl. 12.00 – 16.00.

Mackmyra Bruk: Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Konsthallen: Kulturcentrum kl 12-15. Ossian Eckerman – utställning med konst där gränsen mellan det abstrakta och det figurativa är flytande. Med inspiration från äldre hantverkstraditioner och modernare konstformer. Fri entré!

Kulturcentrum: Fristadsmobilen. Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. 1 oktober-29 oktober finns Fristadsmobilen på Kulturcentrum Sandviken.

HOFORS

Galleri Boken: Eva Maria Härdin, Målningar. Utställningsperiod: 26/9 – 16/10. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

SKUTSKÄR/

ÄLVKARLEBY

Skutskärs bibliotek: Berit Norrbelius Lindberg har ställt ut sina färgglada lite kubistiska skepp och härliga fantasilandskap över hela Sverige i gallerier och på konstmässor. Biblioteket i Skutskär kl 10 – 16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar