Kylian Mbappé kan gå till Real Madrid sommaren 2021


Kylian Mbappé har ett kontrakt med Paris Saint-Germain som sträcker sig över säsongen 2021/2022 men är eftertraktad av alla världens största klubbar.

Real Madrid nämns oftast som den troliga destinationen för Mbappé och enligt den spanska tidningen AS har fransmannen bett PSG om att få lämna klubben nästa sommar – ett år innan kontraktet går ut.

AS listar också fem punkter som talar för att Kylian Mbappé hamnar i Real Madrid när han lämnar Paris Saint-Germain.

Därför kan Kylian Mbappé gå till Real Madrid

Mbappé beundrar tränaren Zinedine Zidane. Mbappé föddes strax efter att Zinedine Zidane hade nickat hem Frankrikes första VM-guld 1998. När han var ett litet barn fick han ta en idolbild med Zidane och några år senare, som fjortonåring, tog han dessutom en bild med Cristiano Ronaldo. I Mbappés hem fans idolbilder på de båda i Real Madrid-tröja.

Han kan vinna Champions League. Paris Saint-Germain förlorade finalen mot Bayern München i somras och Mbappé vill mer än gärna vinna titeln. ”Mbappe vill inte vänta längre och han vet att Real Madrid är det perfekta laget för att aspirera på kontinentens största kungakrona”, skriver AS.

Guldbollen. Real Madrid vimlar av tidigare Guldbollenvinnare som Zinedine Zidane, Ronaldo, Figo, Cristiano Ronaldo och Luca Modric. I ”Los Blancos” kommer Mbappé ha större chanser att vinna.

Har hyllats av Luka Modric

Nya Bernabéu. Real Madrids hemmaarena ska rustas upp och det kan bli ett ess i rockärmen för att locka spelare. ”Kylian har sett projektet och vet hur det kommer se ut när arbetet är färdigt”, skriver AS.

Han kommer känna sig som hemma. Det finns gott om franska landsmän i Real Madrid med Raphaël Varane, Karim Benzema och Ferland Mendy. Dessutom är två ytterligare transfermål Eduardo Camavinga och Dayot Upamecano som kan göra att Mbappé känner sig ännu mer hemma i Real Madrid. En stjärna som Luka Modric har också visat sin beundran för Mbappé i sociala medier.

Kylian Mbappé har inlett säsongen 2020/2021 genom att göra två mål och fyra assist på sina tre första matcher i Ligue 1. expressen

Related posts

lämna en kommentar