Helsingborg säljer jättetalangen Armin Gigovic till ryska Rostov


Det var under dagen som SportExpressen kunde berätta att ryska FK Rostov köper loss U21-landslagets och IFK Norrköpings anfallare Pontus Almqvist. Övergångssumman landar på omkring 40 miljoner kronor där den svenska klubben även skrivit in en vidareförsäljningsklausul i köpeavtalet. 

Almvist köps loss för 40 miljoner kronor 

Sportbladet var först med att avslöja intresset från Ryssland för Almqvist. Spelaren gjorde läkarundersökningen i Sverige under gårdagen och är även överens med Rostov om de personliga delarna i avtalet. Affären väntas att kommuniceras officiellt inom de närmaste dagarna eller veckan. Transferfönstret i Ryssland har öppet till den 25 oktober. Samtidigt är inte Almqvist den ende spelaren från allsvenskan som Rostov köper. 

Gigovic är klar för Rostov 

SportExpressen kan nu avslöja att Armin Gigovic, Helsingborgs talangfulle mittfältare, köps loss i en affär som är värd 30 miljoner kronor. 18-åringen har varit ryktenas man under i princip hela året och ihärdiga rykten i både svenska och italienska medier har placerat HIF-stjärnan i Italienska Serie A och Genoa. Men nu är en affär med Rostov klar och väntas bli officiell inom den närmaste tiden. Förhandlingarna har pågått under flera veckor och kom i mål under torsdagen. 

Svenskbekanting i klubben

Därmed får Helsingborgs IF ett välkommet tillskott i klubbkassan. Rostov ligger för närvarande på sjundeplats i den ryska ligan och har sedan tidigare Dennis Hadzikadunic i laget. Mittbacken skrev på för Rostov i juli 2018 och har, efter att ha representerat Sverige under juniortiden, nu valt att spela för Bosnien-Hercegovinas landslag. expressen

Related posts

lämna en kommentar