Djurgårdens talang Tobias Björnfot får matchstraff


Djurgården fick en succéstart i bortamatchen mot Linköping och gjorde 1-0 efter 35 sekunder genom Alexander Holtz, men Linköping kvitterade knappa minuten senare.  Ytterligare två mål föll i den första perioden som slutade 2-2.

I den andra perioden kom sedan en situation som kom att förändra matchen. 5.10 in i perioden vid ställning 2-2 delade 19-årige stortalangen Tobias Björnfot – draftad i första rundan av Los Angeles Kings – ut en rejäl knätackling på Jimmy Andersson. Andersson föll i isen och Björnfot drog på sig ett matchstraff. 

– Troligtvis en avstängning – det ska det vara också, säger experten Johan Tornberg i C Mores sändning. 

Linköping fick då chansen i powerplay i fem minuter och det tog bara 27 sekunder innan Filip Berglund hittade nätet och gav hemmalaget ledningen. 

LHC kunde sedan – stärkta av målet – gå ifrån till 4-2 innan Dick Axelsson reducerade i spel 5 mot 3 med en dryg minut kvar av period två. 

DIF ny tabelljumbo 

Djurgården skulle komma ikapp än en gång – och än en gång var det i powerplay målet kom – denna gång genom Manuel Ågren. Matchen stod sedan och vägde men halvvägs in i den tredje perioden kunde LHC återta ledningen genom Jaakko Rissanen som gjorde sitt andra mål för kvällen och vinna matchen med 5-4. 

– Det är den sämsta matchen jag har upplevt i SHL av det jag har sett och upplevt. Tittar man på oss så är vi inte tillräckligt bra i dag, säger DIF-tränaren Robert Ohlsson till C More efter matchen.

För Linköping innebär segern att man lämnar över jumboplatsen till just Djurgården som alltså ligger sist i hela SHL. expressen

Related posts

lämna en kommentar