Det händer torsdag 15 oktober: Föreläsning, författarscen med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Föreläsning: Joakim Medin om Thailands­svenskarna. Joakim Medin är journalist, författare, föreläsare och fotograf. Han har tidigare gett ut böckerna Kobane – Den kurdiska revolutionen och kampen mot IS samt Orbánistan – Rädsla och avsky i det illiberala Ungern. 2019 släppte han sin tredje reportagebok, Thailandssvenskarna, där han wallraffar bland svenska manliga sexturister i Thailand. Stadsbiblioteket, Kafé Edbom kl. 19. Max 50 personer. Biljetter hämtas på Stadsbiblioteket. Max två biljetter per person.

Lunchmusik: med Per Ahlman, orgel. Musik för Tacksägelsedagen. Heliga Trefaldighets kyrka, Gävle kl 12:30.

Rullande Pennan: Kulturhuset teatern kl 18-20. Liselotte Fluhr, artist, konstnär, poet, uppläsning av vårens texter, genomgång av nya.

Seniorer: Kl. 11.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Hemlingbyrundan – en ny träningsrunda på 2 km för alla åldrar. Träff vid spårcentralen. Kl. 13.30 Träffpunkt för seniorer anordnar kubbspel i Brunnsparken (mellan Luthergatan och S. Stapeltorgsgatan).

Promenad: kl 10:45 Samling vid Agötorget Brynäs. Vi håller säkert avstånd mellan varandra. Efteråt serveras kaffe utomhus av kyrkans personal. Staffans församling.

Hälsa: Äldres psykiska hälsa, Söders källa, Gävle, 17.30.

Teater: Perplex, Folkteatern, Gävle, 18.30.

Musik: Dalene spelar Barber, Gevaliasalen och liveström, Gävle konserthus, 19.00.

Promenadgrupp: kl 10.30. Promenera tillsammans med andra under cirka en timmes promenad. En grupp för dig som går raskare och en grupp för dig som går lite långsammare. Efteråt fikar vi och umgås tillsammans. Fikakostnad 20 kr. Samling vid Björsökyrkan – Bomhus.

Teknik: Digital första hjälpen. Bibliotekets personal ger handledning i hur du använder din surfplatta, mobiltelefon eller dator. Du kan till exempel få hjälp med hur du använder appar, skaffar en e-postadress eller lånar e-böcker. Andersbergs bibliotek kl. 14.

Schackklubb: med Kennet. Kom och spela schack hos oss på Andersbergs bibliotek på torsdagar när Kennet Wik från Gävle Schackallians är på plats för att ge tips och råd. För alla åldrar. Begränsat antal platser. Andersbergs bibliotek kl. 15.30-17.

SANDVIKEN

BLÄCK författarscen: Elin Persson kl. 19, Björksätra bibliotek. Elin Persson, aktuell med romanen De afghanska sönerna som utspelas på ett HVB-hem, samtalar med Wenda Hajo, programledare P4 Gävleborg. Anmäl dig till: Björksätra bibliotek tel: 026-24 17 67 eller e-post: bjorksatrabibliotek@sandviken.se

Artist Talk: Ossian Eckerman. Ett samtal med konstnären som leds av konstpedagog Jan Annerborn. Fri entré!, Kl. 19, Konsthallen, Kulturcentrum.

ÖSTERFÄRNEBO

Släktforskning: Österfärnebo bibliotek kl 18-21. Forskargruppen har öppet för släkt- eller ortsforskning i forskarhörnet. Vi följer FHM råd om bl a att hålla avstånd.

VALBO

Teknik: Digital första hjälpen. Bibliotekets personal ger handledning i hur du använder din surfplatta, mobiltelefon eller dator. Du kan till exempel få hjälp med hur du använder appar, skaffar en e-postadress eller lånar e-böcker. Valbo bibliotek kl. 17.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Folkmusik: Fränder

Konsert i Ordenshuset. Begränsat antal biljetter, 100 kr säljs på Biblioteket i Skutskär. Kl. 19 Ordenshuset, Fjärde tvärgatan 12, Skutskär.

TIERP/SÖDERFORS

Stickcafé: i Tierpsgården, Kyrkbyn, kl 18.30-20.30.

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

15:30 Min dotter Gloria

18:30 On the Rocks

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion med Mats Åmvall. Mattias Beijmo, mångsysslare från Gävle. Radiodoktorn Lars Petttersson. Rolf Vingemar om höstens budget och följderna för pensionärer. Bernt-Olov Andersson läser del 28 av Syrenernas tid.

17.30 – 18.00 Hjärtesångerna, andlig önskemusik med Roland Ericsson.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Galleri Brynästorget: Mirco Brunetto Tinacci visar fotografier på Galleri Brynästorget. Utställningen, ’Improvisation i bild’, pågår tom. 17/10. Mån-fre kl 10-16, lör kl 12-15. OBS! Ej söndag! Guidad visning alltid tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar kl 13.

Galleri K: Mats Pettersson i Galleri K med skulptur och måleri. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Bomhus bibliotek: Reality Check. Hur är det att leva som ung muslim, same, afrosvensk, rom, östasiat eller jude i Sverige idag? Vad möts en av för fördomar och rasism? Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider och vänder sig till unga och vuxna.

Galleri Kulturkiosken: ”Inblick i huvet på Valter Johansson” fram till 18:e oktober. Kl 16-19. Kulturkiosken, Timmermansg 4, Norra hörnet av gården vid Kulturhuset Gävle www.kulturkiosken.se

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Gävle Fängelsemuseum: Öppet Tors – fre – lör kl. 12.00 – 16.00.

Mackmyra Bruk: Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Konsthallen: Kulturcentrum kl 12-19. Ossian Eckerman – utställning med konst där gränsen mellan det abstrakta och det figurativa är flytande. Med inspiration från äldre hantverkstraditioner och modernare konstformer. Fri entré!

Kulturcentrum: Fristadsmobilen. Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. 1 oktober-29 oktober finns Fristadsmobilen på Kulturcentrum Sandviken.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Skutskärs bibliotek: Berit Norrbelius Lindberg har ställt ut sina färgglada lite kubistiska skepp och härliga fantasilandskap över hela Sverige i gallerier och på konstmässor. Biblioteket i Skutskär kl 10 – 16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar