Gavlegårdarna vill bygga nya hus i Norrsundet


För nio år sedan sålde Gavlegårdarna två hyreshus på Fabriksvägen för en krona. Då ansågs bostadsmarknaden i Norrsundet mättad, och att sälja fastigheterna var ett alternativ till att riva. Sedan dess har läget förändrats. Nu råder bostadsbrist i Norrsundet och nyligen köpte Gavlegårdarna ny mark längs Järnvägsgatan, bakom Coop.

Planen är att bygga bostäder där. Men först måste detaljplanen ändras.

Enligt de skisser som det kommunala bostadsbolaget lämnat in till samhällsbyggnadskontoret tänker man sig få plats med ett eller två kombohus i tre till fyra våningar på tomten. Det skulle innebära ett drygt trettiotal nya lägenheter sammanlagt.

Att ta fram en detaljplan tar vanligtvis omkring ett och ett halvt år.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar