Fnatics Rekkles inför Worlds-kvarten mot Top Esports


Efter ett imponerande spel i gruppen, med något undantag, så tog sig det europeiska hoppet Fnatic vidare till slutspelet som grupptvåa i League of Legends-turneringen Worlds.

Men kvartsfinallottningen ledde till tuffast möjliga motstånd: VM:s storfavorit Top Esports från Kina.

I den europeiska ligan LEC:s sommarsplit hade Fnatic en tuff start och det var inte förrän en tydlig taktik för laget kom fram som det vände för laget. Den taktiken stavas Selfmade – Fnatics polske jungler.

Laget bestämde sig för att börja spela runt honom och låta honom bli direkt avgörande för lagets matcher. Martin ”Rekkles” Larsson berättar för Korizon Esports-reportern Ashley Kang om det taktiska beslutet.

– För oss har det betytt allt. Vi hade en väldigt tuff sommarsplit där vi försökte hitta vår identitet, och vid något tillfälle bestämde vi oss för att gå all in på att göra honom till vårt lags fokus. Efter det började vi vinna och vara ett av Europas bästa lag. Det vore ett misstag att göra något annat eller göra som alla andra nu, säger svenske stjärnan.

Över 6 000 i publiken

Laget utgår från vilka champions Selfmade vill spela och Rekkles berättar att alla är beredda att offra sig för att få det att fungera.

Kvartsfinalmötet mot Top Esports under lördagen blir den första matchen för Fnatic inför publik sedan covid-19-pandemin började. Över 6 000 personer kommer tillåtas i publiken på arenan i Shanghai.

– Vi är redo att möta vem som helst och slåss till den sista nexusen. Jag var glad att vi fick Top Esports, för jag visste att på ett sätt eller annat så måste jag ställas mot JackeyLove, så jag kan lika gärna gör det nu, säger Rekkles.

– Någon måste stoppa honom och jag hade älskat att vara den personen. expressen

Related posts

lämna en kommentar