Fängelse för man som våldtog kvinna när hon sov


Mannen och kvinnan, som båda är i 20-årsåldern, har känt varandra sedan början av augusti 2020 och de har haft ömsesidigt sex med varandra vid ett par tillfällen.

Dagen före våldtäkten, som inträffade den 6 september, hade kvinnan gjort klart för mannen att hon ville bryta kontakten med honom.

Under lördagen före händelsen har mannen gång på gång kontaktat kvinnan via Snapchat och sagt att han ville träffas, något som kvinnan sagt bestämt nej till. På kvällen dök han upp objuden utanför hennes lägenhet. Kvinnan och hennes väninna var på väg ut på krogen och mannen följde med. Han påstod att han skulle träffa en kompis senare. Mannen bjöd kvinnorna på drinkar och sedan återvände de alla tre till kvinnans lägenhet i Gävle. Mannen var inte medbjuden, men han följde med ändå.

Kvinnan var berusad, trött och illamående. Hon somnade med kläderna på i sin säng. Innan hon somnade hade hon bett väninnan att sova över. Väninnan låg i vardagsrummet och mannen kröp ner i sängen bakom kvinnan. Han började smeka och kyssa henne. Väninnan kom in i rummet och märkte att kvinnan sov djupt, hon både snarkade och gnisslade tänder, något som även mannen noterade. Vännen försökte väcka kvinnan, men hon reagerade inte. Mannen blev då arg och sa åt henne att gå.

Vännen gick ut ur rummet en stund, men kom tillbaka och såg då att mannen hade dragit ner byxorna och trosorna på den sovande kvinnan. Väninnan skrek åt honom att sluta. Hon lyckades väcka kvinnan som först då upptäckte hennes byxor och trosor var nerdragna. Tillsammans gick kvinnorna ut ur sovrummet. Kvinnan hade inte varit medveten om vad som hade hänt. Hon blödde från underlivet och kände sig öm.

De körde ut mannen ur lägenheten och sedan åkte den våldtagna kvinnan till akuten för en spårsäkringsundersökning. Hon ville inte åka hem till sin lägenhet utan stannade kvar på sjukhuset.

Efter händelsen har kvinnan mått mycket dåligt. Hon har fått sömnproblem och skäms över det som har hänt, hon känner sig skyldig för att hon litade på honom. Sedan våldtäkten har hon haft kontakt med en kurator för att må bättre.

Mannen förnekar brottet. Men efter händelsen skickade han meddelanden till kvinnan där han ber om ursäkt för vad han gjorde och säger att han skäms.

Gävle tingsrätt bedömer att han har genomfört sexuella handlingar med kvinnan när hon inte varit vid medvetande och inte haft möjlighet att visa sitt samtycke. Enligt vittnet har han vid ett tillfälle lyft upp offrets huvud för att kyssa henne, men huvudet föll genast tillbaka okontrollerat då han släppte det.

Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat våldtäkt mot barn. Med bakgrund av det har Gävle tingsrätt beslutat att döma mannen till ett år och fyra månader i fängelse.

Han ska även betala skadestånd på 115 000 kronor till kvinnan.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar