Branäs-gruppen fortsätter att satsa på Kungsberget – bättre bokningsläge än i fjol


Över nyår är det fullbokat medan beläggningsgraden under julhelgen ligger på 70-80 procent. Sammantaget med sportlovsveckorna ser bokningsläget bättre ut än i fjol.

– Vi ser en ökning på tio procent. Det finns nog ett uppdämt behov av att komma ut och göra någonting roligt. Skidåkning är en förhållandevis trygg aktivitet eftersom man är utomhus och kan hålla avstånd, säger Mikael Elford.

Branäs-gruppen, som idag består av sex skidanläggningar, köpte Kungsberget år 2007. Sedan dess har ägarna investerat i fler nedfarter, ny lift och boendemöjligheter. Under högsäsong har anläggningen 250 personer på lönelistan, plus ett antal entreprenörer.

Förra säsongen grusades rejält av coronapandemin.

– Ja, det var ett tufft slag, påskveckorna såg riktigt bra ut innan. Det kändes lite orättvist att vi tvingades stänga på grund av smittspridningen i Alperna. Som familjeanläggning har vi inte samma stökiga nattliv och samma smittspridning, säger Mikael Elford.

I somras valde Kungsberget att avbryta satsningen på mountainbike och andra sommaraktiviteter.

– Vi tryckte på paus och ville fokusera på vintersäsongen. Men nu har vi hittat nya samarbetspartners och till sommaren drar vi igång igen, säger Mikael Elford.

Han gläds åt de positiva siffrorna inför vintern, samtidigt är tillväxten både förväntad och nödvändig med tanke på de ständiga investeringarna som Branäs-gruppen gör i Kungsberget.

Ett nytt stugområde, fler lägenheter och ett nytt längdskidåkningsspår är på gång. I dagsläget finns 2400 bäddar i anläggningen, inom några år är målet 5000 bäddar.

Mikael Elford hoppas också att satsningarna ska ge besökarna nya vanor.

– Förut var Kungsberget enbart en daganläggning, övernattningsmöjligheterna har bara funnits i tio år. I Branäs har det länge varit stor efterfrågan kring jul och nyår, en sådan tradition är på väg att byggas upp i Kungsberget också, säger Mikael Elford.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar