Landslagsturneringen Euro Floorball Tour ställs in


SportExpressen kunde under helgen berätta att SSL-klubbarna ville att Sverige skulle hoppa av nästa helgs landslagsturnering, Euro Floorball Tour. Anledningen är att de inte vill riskera ökad spridning av covid-19, och att spelarnas hälsa ska gå före. 

Nu står det klart att turneringen ställs in. Beskedet kommer från Schweiziska Innebandyförbundet. 

Blir träningsläget i stället

– För oss är det en fråga om hälsa och trygghet. När smittan ökar runtom i Europa är det inte är säkert att skicka drygt 60 personer till Schweiz. Samtidigt är landslagsverksamheten oerhört viktig för oss att hålla i gång när det är internationella fönster. Den är viktig ur flera perspektiv; elit, bredd och även för att locka nya utövare till vår sport, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.  

Tanken var att herrlandslaget och U19-herrlandslaget skulle delta i turneringen. Men nu kommer de i stället att åka på träningsläger i Gävle för herrlandslaget och i Nyköping för U19. expressen

Related posts

lämna en kommentar