Klar för allsvenskan – kvar i division 1 året ut | Ettan


Förra säsongen gjorde han 26 mål i division 1 och 2020 har Ekin Bulut fortsatt leverera för Vasalund.

Med 17 mål på 23 matcher är han trea i skytteligan och sedan en tid tillbaka står det klart att han spelar för Sirius i allsvenskan från och med nästa säsong – men året ut är han kvar i Vasalund.

Så sent som på tisdagskvällen chippade han elegant in 2-0 när Vasalund vann med 2-1 mot Luleå och befäste serieledningen.

– Klart vi skaffat oss ett riktigt bra läge nu. Hade man frågat vilket lag som helst om att leda serien med åtta poäng och sju matcher kvar innan säsongen hade alla tagit det. Men vi måste fortsätta göra det bra, säger Bulut.

När övergången till Sirius blev klar tidigare i somras stod det samtidigt klart att han blev kvar i Vasalund året ut.

– Sirius ville ha mig i år men klubbarna kom överens om att jag skulle vara kvar. Jag har spelat i Vasalund i fem år nu och träffat många av mina lagkamrater varje dag. Jag kommer spela i Sirius nästa år men jag vet om att det här betyder mycket för mina lagkamrater och det gör det ännu mer betydelsefullt för mig, så det är klart man vill gå upp nu.

”Tror han spelar i allsvenskan snart”

Samtidigt som laget jagar serieseger jagar Ekin Bulut en ny förstaplats i skytteligan. Leder gör Haninges engelsman Ashley Coffey.

– Att vinna skytteligan är roligt, samtidigt som det är viktigare att vi går upp med Vasalund. Jag kommer aldrig inte spela fram en lagkamrat för att vinna skytteligan, men som forward vill man vinna den. Jag känner att jag kan komma ikapp och det kan även Mai, så om inte jag vinner hoppas jag att Mai gör det, säger Bulut.

Mai är hans lagkamrat och anfallspartner – Mai Traore.

– Han spelar snart i allsvenskan tror jag. Rent kvalitetsmässigt tycker jag han platsar där. Jag har spelat med många spelare som gått till allsvenskan och som kommit ner från allsvenskan och det är få som har den skickligheten, säger Bulut.

– Han är bara 21 år och har haft en sjuk utvecklingskurva.

Efter segern mot Luleå senast väntar nästjumbon IFK Berga på bortaplan för Vasalunds del.

Den matchen startar 14.00 på lördag och direktsänds på SportExpressen Play.

– Redan på fredagen åker vi dit och det om något bevisar att vi inte är klara än utan har mycket kvar att göra. Det är en viktig match som vi måste ta väldigt seriöst, säger Ekin Bulut.

LÄS MER: ”Drömmen är att vinna skytteligan”expressen

Related posts

lämna en kommentar