Janne Andersson vill inte avslöja vilken målvakt som är skadad


Tre raka förluster för Sverige i Nations League. Därmed är det givetvis ett Sverige som är piskat att ta poäng när man gästar Portugal på Estádio José Alvalade.

Samtidigt dras det svenska laget med en del frågetecken. Robin Olsen åkte på en stämpling på handen mot Kroatien vilket fick Janne Andersson att kalla in IFK Norrköpings målvakt Isak Pettersson. 

Dessutom tränade inte Emil Forsberg på den sista träningen inför matchen och ser därmed ut att missa Portugal-matchen på grund av en känning.

– Emil var inte med på träningen. Han hade en känning in i matchen mot Kroatien och kände av det mer efter. Vi får se om han hinner bli färdig till i morgon, men det känns ganska tveksamt, men förmodligen är han inte med, säger Janne Andersson.

En målvakt dras med känning

Robin Quaison är dock tillbaka efter skada och är därmed tillgänglig. Janne Andersson var tydlig med att han kommer att göra en del förändringar i den svenska elvan.

– Det kommer bli några ändringar i elvan jämfört mot Kroatien-matchen men vilka det blir får ni se i morgon, säger förbundskaptenen och kommenterade målvaktsfrågan.

– En på målvaktssidan har vi haft skadekänning, så vi får se om Isak Pettersson som vi tog in nu kommer sitta på bänken. Vi får utvärdera i kväll innan vi tar upp ett lag.

Varför vill ni inte berätta vilken målvakt som har problem?

– Det är inte hemligt men vi vill visa respekt för klubbarna när vi lånar spelarna och inte oroa dem om det inte är något farligt. Det är inget hysch-hysch om målvaktsskadan. Det är respekt för klubbarna. Spelarna är aldrig hundraprocent friska eller hundraprocent skadade. Jag vill täcka upp helt enkelt, svårare än så är det inte.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Sveriges matchexpressen

Related posts

lämna en kommentar