Här är lagen som folket glömt bort


Tre matcher från Nations League i all ära, men de mest spelvärda matcherna hittas i det sydamerikanska VM-kvalet som fyller upp kupongen med fem drabbningar. Här kommer garanterat det svenska folket strecka upp de namnstarka storlagen högt. Men har inte koll på viktiga yttre faktorer. Som tunn luft på hög höjd.

■■ I match 4 tar Bolivia emot Argentina hemma i La Paz. Här är det lätt att kolla in Bolivias svaga trupp och senaste match mot Brasilien (0-5). Sedan ta för givet att Messi kommer lösa den här biffen enkelt. Bolivia är dock ett helt annat lag på hemmaplan där de spelar sina matcher på 3640 meter över havet. Här tar de majoriteten av sina poäng då motståndarna inte är vana vid den höga luften. I det senaste kvalet slog de både Chile och just Argentina hemma. 

Spelade dessutom oavgjort mot Brasilien. Helgardera och få med den lågt streckade ettan.

■■ Ecuador är ett annat lag som testar motståndarnas syresättning i match 5. Nära 3000 meter över havet liras matcherna på i Quito. 0-1 borta mot Argentina var inte mycket att säga om senast, nu är chanserna betydligt bättre. Uruguay saknar spelare som Gimenéz och Cavani till den här samlingen och hade tur som kunde avgöra i slutminuten mot Chile. Uruguay har haft svårt med den tunna luften innan och förlorat de två senaste VM-kvalmatcherna i Ecuador rättvist. Bolagen sätter hemmalaget som klar favorit, men just nu streckas ettan som liten underdog.

Ypperligt spelvärde således och jag spikar Ecuador till just nu under 35%.

■■ I övrigt. Luxemburg i match 3 har höjt sig flera nivåer det senaste decenniet och är inte längre någon blåbärsnation. Är svåra att få hål på. Var det bättre laget i hemmamatchen mot Montenegro för en månad sedan, men hade rejält oflyt med ett hårt rött kort i 84:e och ett straffmål emot på övertid. 

Den överstreckade ettan på Montenegro, med Bakic och Boljevic avstängda, lämnas inte ensam.

SPIKEN

Spanien (match 2)

Ukraina har väldigt många ordinarie spelare borta till den här samlingen och nu är även Atalantas hårdskjutare Malinovskyi avstängd. När lagen möttes i Spanien för en dryg månad sedan blev de blågula överkörda med 0-4 trots en betydligt mer ordinarie uppställning. Spanien kommer som vanligt äga mycket boll och det skulle förvåna om de inte tar en tämligen enkel seger. Väldigt trolig tvåa som spikas.

SKRÄLLEN

Bolivia (match 4)

Argentina imponerade inte nämnvärt hemma mot Ecuador där Messi satte matchens enda mål från straffpunkten. I övrigt skapade laget förvånansvärt lite. Här väntar en riktigt tuff kamp, framför allt fysiskt, då matchen spelas på 3640 meters höjd över havet. Bolivia består av spelare från den inhemska ligan som är vana vid den tunna luften. Har tagit stora skalper i La Paz tidigare och vann mot just Argentina när de möttes här i det senaste VM-kvalet. Ettan streckas ner runt 15%. Pass upp!

DRAGEN

Ecuador (match 5)

Uruguay saknar viktiga spelare och är lite ålderstigna. Imponerade inte fullt ut mot Chile. Ecuador har historiskt varit väldigt starka på sina höga höjd i hemlandet och har vunnit de två senaste VM-kvalmatcherna här mot Uruguay. Det svenska folket verkar inte ha koll på läget och streckar hemmalaget som underdog. Supervärde att ta fram hammaren och spika ettan!expressen

Related posts

lämna en kommentar