Det händer tisdag 13 oktober: Författarsamtal, sagostund med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Författarsamtal: Annika Norlin. Möt artisten, låtskrivaren och författaren Annika Norlin, aktuell med novellsamlingen Jag ser allt du gör, i ett samtal med bibliotekarien Daniel Gustavsson. Två sittningar. Biljetter (först till kvarn) hämtas på Stadsbiblioteket. Max 50 personer per sittning. Stadsbiblioteket, Kafé Edbom kl. 18 samt kl. 20. Publikinsläpp kl. 17.30 samt 19.30. Bokförsäljning i samarbete med Akademibokhandeln.

Gympa: Kl. 11.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Gympa i Kvarnparken, mellan Nygatan och Heliga Trefaldighets kyrka. Kl. 13.30 Träffpunkt för seniorer anordnar Gympa i Brunnsparken, mellan Luthergatan och S. Stapeltorgsgatan.

Sagostund: med Gun på Andersbergs Familjecentral. Litteraturpedagog Gun läser en spännande bok för barn 0-18 månader och deras föräldrar. Begränsat antal platser. Andersbergs Familjecentral kl. 10.

Litteraturspelet: Var med och spela det fantastiskt roliga och kluriga Litteraturspelet där du får svara på frågor om böcker och litteratur. För barn och unga mellan 9-13 år, begränsat antal platser. Andersbergs bibliotek kl. 16

Mariakyrkan i Sätra: Kl. 18:30-20:30 Trivselkören. För dig som vill sjunga, men är ovan eller aldrig har sjungit i kör tidigare. Repertoaren är blandad med visor, populära och kyrkliga sånger.

Promenad: kl 10:45 Samling utanför Hemlingby kyrka och håller säkert avstånd mellan varandra. Efteråt serveras kaffe utomhus av kyrkans personal. Staffans församling.

Promenadgrupp: Kl 10.30 Promenera tillsammans med andra under cirka en timmes promenad. En grupp för dig som går raskare och en grupp för dig som går lite långsammare. Efteråt fikar vi och umgås tillsammans. Fikakostnad 20 kr. Samling vid Bomhus kyrka.

FORSBACKA

Digitalt: Bibliotekets digitala tjänster. Forsbacka bibliotek visar bibliotekets digitala tjänster, t.ex. tidningar, film och e-böcker. Begränsat antal platser, anmäl dig till forsbackabibliotek@gavle.se eller 026-179768. Vi bjuder på fika. Forsbacka bibliotek kl. 15

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

TIERP/SÖDERFORS

Promenad: kl 13 i Kyrkbyn med samling vid Tierpsgården. Ta med eget fika.

Åsenträffen: i Månkarbogården kl 13. Kalle Berglin berättar om Lapp-Lisa och hennes sånger. Kaffe och smörgås.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion med Mats Åmvall. Mattias Beijmo, mångsysslare från Gävle. Radiodoktorn Lars Petttersson. Rolf Vingemar om höstens budget och följderna för pensionärer. Bernt-Olov Andersson läser del 28 av Syrenernas tid.

16.00 – 18.00 Seniorradion med Mats Åmvall (repris)

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

18:30 Min dotter Gloria

21:15 Wendy

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Galleri K: Mats Pettersson i Galleri K med skulptur och måleri. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Bomhus Bibliotek: Reality Check. Hur är det att leva som ung muslim, same, afrosvensk, rom, östasiat eller jude i Sverige idag? Vad möts en av för fördomar och rasism? Utställningen tar avstamp i det interaktiva spelet Reality Check – Sveriges första app mot rasism. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider och vänder sig till unga och vuxna. Bomhus bibliotek.

Galleri Brynästorget: Mirco Brunetto Tinacci visar fotografier på Galleri Brynästorget. Utställningen, ’Improvisation i bild’, pågår tom. 17/10. Mån-fre kl 10-16, lör kl 12-15. OBS! Ej söndag! Guidad visning alltid tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar kl 13.

Galleri Kulturkiosken: ”Inblick i huvet på Valter Johansson” fram till 18 oktober. Galleri Kulturkiosken, Timmermansg 4, Norra hörnet av gården vid Kulturhuset Gävle. Kl 16-19.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Kulturcentrum: Ossian Eckerman – utställning med konst där gränsen mellan det abstrakta och det figurativa är flytande. Med inspiration från äldre hantverkstraditioner och modernare konstformer. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum kl 12-17.

Kulturcentrum: Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. 1 oktober-29 oktober finns Fristadsmobilen på Kulturcentrum Sandviken.

HOFORS

Galleri Boken: Eva Maria Härdin, Målningar. Galleri Boken Biblioteket Skolg 11 Hofors. Utställningsperiod 26/9 – 16/10. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Berit Norrbelius Lindberg har ställt ut sina färgglada lite kubistiska skepp och härliga fantasilandskap över hela Sverige i gallerier och på konstmässor. 6 oktober – 24 oktober. Biblioteket kl 10-19.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar