Cecilia förverkligade sin dröm – startade egen klädbutik på Instagram: “Möjligheterna är enorma”


Att Cecilia Bostedt skulle jobba med kläder har alltid varit självklart för henne. Redan som 17-åring tjatade hon sig till ett jobb på JC i Valbo och som 21-åring blev hon butikschef och startade Vila i Flanör. Hon har också jobbat som distriktschef och inköpare inom danska klädkoncernen Bestseller.

De senaste åren – efter att hon fick barn och det blev svårare att ständigt vara på resande fot – har hon arbetat med helt andra saker inom sin mans familjeföretag.

Men hon har inte kunnat släppa tanken på att återigen få hålla på med kläder och mode. När hon nu tar steget och startar egen butik har hon valt att göra det i sociala medier.

– Jag har alltid haft en dröm om en egen butik men det har inte varit logiskt i dessa tider med butiksdöd och höga hyror. När den här möjligheten dök upp så tänkte jag att nu kör jag.

Idén fick hon när hon såg en annan tjej som via sitt Instagramkonto med fina bilder och mycket inspiration även marknadsför och säljer kläder.

– Det är så lätt och smidigt. När man ser något man gillar kan man klicka på plagget och så kommer man till sidan där man kan köpa det, säger Cecilia som med den nya tekniken såg chansen att förverkliga sin gamla dröm.

I våras gjorde hon slag i saken och startade företaget Moments by Bostedt och ett Instagramkonto med samma namn. Där lägger hon upp bilder på kläder men också på sig själv och familjen.

– Jag vill inte att det bara ska vara inriktat på köp utan det ska ett personligt livsstilskonto där man får inspiration men där man också kan handla.

Hon riktar in sig på tre danska klädmärken som hon själv tycker om att bära och förutom nya kläder kommer man också att kunna köpa vintageplagg och även lite inredning.

Du var inte orolig för att starta eget mitt i en pandemi?

– Nej, jag valde att se det som positivt. Att det är nu man kan gå in och ta marknad.

Butiken driver hon från hemmet i Hagaström. Där finns ett litet gårdshus som hon använder som bland annat fotostudio.

– Jag har tänkt att ha lite kundkvällar där och kanske öppet hus ibland. Man ska kunna hämta kläder man köpt och vill man prova kläder ska det också gå vara möjligt att komma hit.

Någon regelrätt butik med fasta öppettider blir det dock inte, däremot kanske tillfälliga pop up-butiker som dyker upp på olika ställen.

Ambition är inte att bli stor eller rik – hon tänker behålla sitt vanliga jobb – utan det handlar i första hand om att få hålla på med det hon älskar.

– Jag tycker verkligen att det är jättekul. Det här gör också att jag kan återfå kontakten med mina gamla stamkunder och få fortsätta att hjälpa dem med kläder.

Men du kan ju branschen och har väl förutsättningar att lyckas?

– Ja, men jag vill inte förlora det personliga. Jag vill vara tillgänglig och kunna hjälpa folk att känna sig fina. Jag vill inte bli en stor anonym kedja.

– Men går det bra kanske jag får anställa mamma så får hon hjälpa mig att packa.

Cecilia Bostedt

Ålder: 34

Familj: Jimmy Åström Bostedt, 36 år och barnen Elise, 9, och Frank, 6 år.

Bor: Villa i Hagaström.

Gör: Jobbar med marknad på fläktföretaget Tovenco. Vid sidan om driver hon nystartade nätbutiken Moments by Bostedt som bland annat finns på Instagram, @momentsbybostedt.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar