Anders Eriksson, 30, debuterar som tränare på V75


Det har blivit cirka fem år hos Svante Båth men nu står välmeriterade Anders Eriksson på egna ben. 

Som lärling har han bland annat vunnit Guldklockan och fått ta emot Stig H Johanssons stipendium. 

I lite drygt två veckor har han nu arbetat som egen tränare på klassiska Sandemar på Dalarö utanför Stockholm. Där delar han stall med Morten Waage och har nu sex hästar på träningslistan. 

– Jag har kört Mortens hästar i lopp så det är på den vägen som det lett till det här. Han ville trappa ned lite nu och då tog jag över några av hans hästar i träning och sen några extra därtill. Det är lite tack vare Morten som det har blivit som det har blivit så här. Vi kör lite i lag också men annars har vi delat upp oss så att han sköter sitt och jag mitt, säger Anders Eriksson. 

”Hade börjat planera” 

Hans pappa är den rutinerade catchdrivern Ulf Eriksson, och tankar fanns även att starta upp en verksamhet hemma i Bollnäs. Men till slut blev det ändå Stockholm. 

– Det ska passa med att man ska ha någonstans att vara och ha hästar i boxarna men allt har löst sig väldigt smidigt. 

– Det fanns en liten tanke på att flytta till Bollnäs, vi hade börjat planera lite grann. Det var inte omöjligt men det vägde åt det här hållet så då kändes det bästa att testa det här först. 

V75-chansen: ”Det ser intressant ut”

I veckan selar han ut de första två hästarna i egen regi, Global Appearance startar på Solvalla på onsdag och på lördag gör han V75-debut med Global Above All.

– Det känns jättekul. Han är bra nog att ha chans i det där loppet och sen har vi ett bra spår också. Han kändes fin i ett träningsjobb på förmiddagen också. Jag känner hästen sedan tidigare eftersom att jag har kört honom i varje start. Det är inget som är nytt för varken mig eller hästen, det ser intressant ut. 

Anders Eriksson har två veckor kvar på proffstränarutbildningen. Tanken är att kvittera ut proffslicensen vid årsskiftet men just nu har han en b-licens. 

– Målet är att successivt etablera sig och bygga upp ett stall på sikt. Jag har alltid försökt skynda lite långsamt. Men om fyra-fem år hoppas jag att jag har etablerat mig så pass att jag kan vara med och slåss i de stora loppen. Kommer det tidigare så får det gärna göra det, avslutar han med ett skratt. expressen

Related posts

lämna en kommentar