Alex Pietrangelo klar för Vegas – Nate Schmidt till Vancouver


Flyttkarusellen fortsätter i NHL.

Och de stora stjärnorna kan välja och vraka bland anbuden trots att klubbarna klagar över verkningarna av coronaviruset och minskade intäkter efter att ha spelat inför tomma läktare under avslutningen av säsongen 2019-20.

När St. Louis härom dagen skrev ett långt jättekontrakt med Bostonbacken Tobey Krug förstod lagkaptenen Alex Pietrangelo att hans dagar var räknade i Blues.

Så i lördags tackade han ja till en inbjudan från Golden Knights och begav sig till Las Vegas.

Efter två dagar i Sin City var Pietrangelo och Golden Knights överens.

Den 30-årige försvararen, som ledde St. Louis till mästartiteln 2019, satte namnteckningen under ett 7-årskontrakt värt 542,1 miljoner kronor.

William Karlsson: ”En tuff spelare att möta”

Hans genomsnittliga årslön under de kommande åren blir 77,4 miljoner kronor.

– Tungt att förlora Schmidt, förstås. Men å andra sidan ska det ju såklart bli kul att se Pietrangelo i våra färger. Han är en tuff spelare att möta, så jag är glad att han är med oss nu, menar William Karlsson.

För att få plats med Pietrangelo i lönebudgeten tvingades Vegas skicka iväg Nate Schmidt, som hade en stark säsong senast.

Vancouver Canucks var snabba att ta över hans kontrakt, som har fem år kvar och ger Schmidt en årslön på 52,4 miljoner kronor.

Som betalning fick Vegas ett draftval i den tredje rundan nästa år.

Vegas har tidigare trejdat iväg veteranforwarden Paul Stastny, 34, till Winnipeg Jets för 25-årige svenske backen Carl Dahlström och en fjärderunda 2022.

Canucks har den senaste veckan förlorat två ordinarie backar sedan Troy Stecher (Detroit) och Chris Tanev (Calgary) valt att nappa på anbud från konkurrerande klubbar.

LÄS MER: Lehner bekräftar – ska operera axelnexpressen

Related posts

lämna en kommentar