Leksand tvingas betala en miljon till Ulf Samuelsson


Ulf Samuelsson tog över Leksand efter Roger Melin för att försöka rädda klubben kvar i SHL i februari förra säsongen. I kontraktet fanns en vanlig lön, samt en bonus som han skulle få om Leksand skulle spela kvar i SHL 2020/21. 

Som bekant så kom coronapandemin emellan och säsongen ställdes in. Därmed klarade Leksand kontraktet. 

Nu rapporterar Aftonbladet att en tvist hade uppstått mellan klubben och Samuelsson. Tvisten handlar om att han hade rätt att få bonus i och med att LIF faktiskt stannade kvar – eller om man skulle ta hänsyn till pandemin som gjorde att hockeyn ställdes in och att laget behövde inte spela klart säsongen.  

”Det är många parametrar”

Tidningen rapporterar att parterna var oense och att konflikten var nära att avgöras civilrättsligt. Men till slut hittade ”Uffe” och LIF en lösning, och gjorde upp i godo. 

– Det där tillhör förra verksamhetsåret, vi är supernöjda med ”Uffe” och hans jobb. Säsongen gick på ”hold” och vi har kommit överens med Uffe, så för vår del är det ingen dramatik alls. Vi är jättenöjda med hans jobb när han var här, sedan har vi gått vidare, säger Leksands vd Andreas Hedbom. 

Aftonbladet skriver att hela affären blev en dyr historia för Leksand. Samuelssons SHL-bonus låg på cirka 1,5 miljoner kronor. Efter uppgörelsen halverades summan till 750 000 kronor. Men med sociala avgifter så kostade affären Leksand över en miljon kronor. 

– Vi kommenterar aldrig anställdas avtal, det är många parametrar i sånt där. Det vill jag inte kommentera, säger Andreas Hedbom. expressen

Related posts

lämna en kommentar