Kvinna i Sandviken slogs till marken av sambo – flera fall av brott i nära relationer under helgen


Den man i 35-årsåldern som i fredags greps och anhölls för att ha misshandlat sin sambo begärdes häktad av åklagaren i dag. Misshandeln skedde i parets bostad i Gävle.

– Hon blev inte allvarligt skadad. Mannen är misstänkt för att ha misshandlat kvinnan vid två tillfällen, den gången när han greps den 9 oktober och en gång tidigare, säger kammaråklagare Joakim Johansson.

Paret har en relation och bor ihop. Mannen nekar till brott

Flera fall av våld i nära relation har anmälts under helgen.

Tidigt på lördagen blev en kvinna i Lingbo misshandlad av sin sambo. Polisen larmades till parets postad och mannen greps. Kvinnan hade synliga skador i ansiktet och uppmanades att söka läkarvård. Mannen anhölls, men släpptes på söndagen. Brottsmisstanken mot honom kvarstår dock.

– Vi vill att alla som blir utsatta för våld ska gå till hälsocentral eller liknande för att styrka skadorna. Men det är inte alltid de gör det, säger Mikael Hedström, presstalesperson hos polisens region mitt.

Senare på lördagen kallades polisen till Bomhus efter att en man slagit sin sambo i ansiktet. Åklagare beslutade att inte anhålla mannen, men misstankarna kvarstår.

Sent på lördagskvällen blev en kvinna i Sandviken knuffad av sin sambo så att hon föll illa och skadade en armbåge. Mannen greps inte, men brottsmisstanken kvarstår.

Natten mot söndagen fick polisen ett nytt larm från Sandviken. En kvinna i 40-årsåldern blev slagen till marken av sin sambo, som är i 45-årsåldern. Misshandeln ska ha skett utomhus. Mannen greps av polisen och efter förhör anhölls han senare på söndagen misstänkt för misshandel. Förhör ska hållas under dagen. Åklagaren har ännu inte beslutat om mannen ska begäras häktad.

På söndagen var det även en man i Gävle som sökte upp sin exfru, trots att han har kontaktförbud. Mannen är nu misstänkt för ofredande.

Texten uppdateras under dagen.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar