Jonathan Toews kritik mot Chicago Blackhawks: ”Kom som en chock”


Det är en sensationellt uttalande av en superstjärna i NHL, som varit grundbulten i sitt lag under många år.

Han döljer inte sin besvikelse och upprördhet över vad som hände under helgen.

I lördags försvann målvaktsstjärnan Corey Crawford till New Jersey Devils som free agent sedan Chicago inte visat tillräckligt stort intresse för att få honom att stanna.

Det betyder att Blackhawks gjort sig av med två stjärnmålvakter inom loppet av knappt åtta månader, då man trejdade Robin Lehner till Vegas Golden Knights inför deadline den 24 februari.

Men städningen av spelartruppen var inte slut där.

Chicagos general manager Stan Bowman släppte en ny bomb under söndagen när det blev klart att han skickat Brandon Saad och backen Dennis Gilbert till Colorado Avalanche i utbyte mot backduon Nikita Zadorov och Anton Lindholm.

Toews: ”Jag förstår ingenting”

Enligt uppgifter till The Athletic, så är Toews och de tre andra kvarvarande spelarna från mästaråren rejält besvikna.

De är Patrick Kane, Duncan Keith och Brent Seabrook.

– Vad det handlar om är att jag vill vinna. Samma sak gäller de andra tre, när vi kommer till träningslägret varje höst är siktet inställt på att nå slutspelet till våren och ta oss långt där för att kunna slåss om mästartiteln. Ingen har sagt ett ord till mig om att vi genomgår en generationsväxling nu. Jag förstår ingenting, säger Toews till The Athletic.

Blackhawks var under många år ett riktigt svensklag med Niklas Hjalmarsson, och Marcus Krüger, som flerfaldiga mästare och andra blågula spelare som Joakim Nordström och Victor Stålberg var med och fick sitt namn på Stanley Cuppokalen.

Erik Gustafsson försvann i februari i år i en trejd med Calgary Flames.

Kvar nu är backen Adam Boqvist och forwarden Alexander Nylander.expressen

Related posts

lämna en kommentar