Fortnite-stjärnan Ewok kommer ut som transperson


Den populäre Fortnite-streamern Soleil ”Ewok” Wheeler blev historisk när han som 13-åring värvades av en av världens största e-sportorganisationer, Faze Clan. Att den nu 15-årige amerikanske stjärnan dessutom är döv och spelar Fortnite på världsnivå har imponerat många av spelets största profiler.

På söndagen, under internationella komma-ut-dagen, så berättar Ewok att han är en transperson och bisexuell.

”Jag är en transperson. Jag använder han/honom nu”, skriver han i ett längre inlägg på Twitter.

Ewok berättar vidare att han vill vara öppen med beslutet för att känna sig bekväm i sig själv och känna sig fri.

”Inte varit nöjd med mig själv”

”När jag var 11 år så klädde jag mig som en kille och tog min lillebrors kläder. Jag tog bilder. Under de senaste åtta åren så var jag aldrig verkligt nöjd med mig själv och har kämpat med det.”

15-åringen berättare vidare att han haft det tufft i skolan och varit frustrerad över sig själv. Nu är Ewok nervös över vad som väntar som den första transpersonen inom en av världens största e-sportorganisationer, och ber om stöd från sina fans.

Han deltog i förra årets Fortnite-VM och har streamat tillsammans med några av världens största som Tyler ”Ninja” Blevins. När Forbes tog fram sin 30 under 30-lista för 2020 så var Soleil ”Ewok” Wheeler med i gamingkategorin.

https://www.instagram.com/p/CDPuXMlFI4X/?hl=sv

expressen

Related posts

lämna en kommentar