Det händer måndag 12 oktober: Promenader, utställningar med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Seniorer: Kl. 10.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Tipspromenad och fika i Hagaström. Träff vid Hagaströms IP, Basvägen 25.

Kl. 13.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Boule i Nobelparken, S. Slottsgatan 14. Bouleklot finns att låna.

Mariakyrkan i Sätra: Kl. 13:00-14:30 Promenera tillsammans. Samling i Mariakyrkans nedre ingången, mot bäcken och promenerar sedan tillsammans på säkert avstånd mellan varandra. Gemensam fika utomhus efteråt där kyrkans personal bjuder på kaffe. Medtag eget fikabröd. Ingen föranmälan utan du är välkommen när du kan och vill.

Strömsbro: Kl. 10:00 Musiklek i parken. Måndagar fm i september och oktober. Lekparken Magasingatan/Brännerigatan. Sångstund kl. 10:00. För barn 0-5 år med vuxen. Vi bjuder på kaffe/te/saft/vatten. Ta med eget tilltugg om ni vill. I Körrummet, Strömsbro kyrka. I Strömsbro församlingshus. Kl. 18:00 Ungdomskören Vox Nova. För anmälan kontakta Ellen Weiss, 026-17 04 91 eller ellen.weiss@svenskakyrkan.se

Anonyma Ensamma är en gemenskap av kvinnor och män som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem – ensamhet. Det enda villkoret för att delta i AE är en uppriktig önskan om fler och varaktiga relationer. Vi träffas varannan måndag kl 18-20 i Kyrkans hus, Kaplansgatan 1.

Promenad: Kl. 10.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Promenad i Boulognerskogen. Träff vid Milles änglar.

Boule: Kl. 13.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Boule i Nobelparken, S. Slottsgatan 14. Bouleklot finns att låna.

FORSBACKA

Slöjdcafé: för barn. Kom och lär dig slöjda och handarbeta efter skolan, för barn 8–10 år, drop-in. I samarbete med Gästriklands Hemslöjdsförening. Forsbacka bibliotek kl. 15-17.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

15:45 Mysteriet Henri Pick

18:30 On the Rocks

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

13.00 – 14.00 Seniorradion. Seniorblues med Sven Erik Lundberg.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Bomhus Bibliotek: Reality Check. Hur är det att leva som ung muslim, same, afrosvensk, rom, östasiat eller jude i Sverige idag? Vad möts en av för fördomar och rasism? Utställningen tar avstamp i det interaktiva spelet Reality Check – Sveriges första app mot rasism. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider och vänder sig till unga och vuxna. Bomhus bibliotek.

Galleri Brynästorget: Mirco Brunetto Tinacci visar fotografier på Galleri Brynästorget. Utställningen, ’Improvisation i bild’, pågår tom. 17/10. Mån-fre kl 10-16, lör kl 12-15. OBS! Ej söndag! Guidad visning alltid tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar kl 13.

Välkommen – vi håller avstånd och följer FHM:s rekommendationer!

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Kulturcentrum: Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. 1 oktober-29 oktober finns Fristadsmobilen på Kulturcentrum Sandviken.

HOFORS

Galleri Boken: Eva Maria Härdin, Målningar. Galleri Boken Biblioteket Skolg 11 Hofors. Utställningsperiod 26/9 – 16/10. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Berit Norrbelius Lindberg har ställt ut sina färgglada lite kubistiska skepp och härliga fantasilandskap över hela Sverige i gallerier och på konstmässor. 6 oktober – 24 oktober. Kl 10-19.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar