Koeman om konflikterna, Messi och Suarez


Ronald Koeman tog över Barcelona efter att Quique Setien fått sparken i somras.

Trots att resultatet har gått Holländarens väg så har han inte varit någon som duckar för konflikter. Koeman har öppet varit kritisk mot flera av sina egna spelare, bland annat har Frenkie De Jong fått kritik för att tappa för mycket bollar. 

I en intervju med holländska Nos ger Koeman nu sin syn på två av sommarens stora konflikter – som involverade Lionel Messi respektive Luis Suarez. 

”Suarez valde att lämna” 

Koeman har pekats ut som anledningen bakom att Luis Suarez valde att lämna klubben för Atletico Madrid – men enligt Koeman hade Suarez möjligheten att stanna på Camp Nou. 

– Jag har en bra relation med Luis, men klubben sa att vi var tvungna att föryngra, berättar Koeman till Nos och utvecklar.

– Det hade blivit svårt för honom att få spela, jag gjorde det klart för honom. Han tyckte att det var jobbigt men jag hade inga som helst problem med honom. Han tränade på bra och jag sa att om du inte lämnar – av någon anledning – är du en del av gruppen och kan bevisa att jag har fel. Så ja, han kunde ha stannat, säger Koeman. 

”Har gjort allt jag förväntar mig av honom” 

Suarez avsked fick hans bästa vän Lionel Messi att ilskna till ytterligare, något Messi utryckt öppet på sociala medier.

– Jag sa till Messi att jag förstår att han är besviken över att en nära vän lämnar och att jag tycker att det är fruktansvärt synd att han (Suarez) lämnar, men det här är klubbarnas val.

Koeman verkar sedan dess fått argentinaren, som i somras var tydlig med att han ville lämna klubben, att trivas på Camp Nou igen. 

– Efter att ha skrivit på som tränare kontaktade jag omedelbart Leo. Jag gick till hans hus och pratade med honom om hans framtid. Han var tydlig med sitt missnöje. 

Messi valde till slut att stanna och spela ut sitt kontrakt med klubben och Koeman är nöjd med hur argentinaren agerar.

– Sedan han bestämde sig för att stanna har han gjort allt jag förväntar mig av honom, säger Koeman.

 expressen

Related posts

lämna en kommentar