FC Rosengård tappar i guldracet: ”Jättetråkigt”


Med fyra omgångar kvar av damallsvenskan ligger FC Rosengård fyra poäng bakom serieledande Kopparbergs/Göteborg – detta efter att skåningarna föll i derbyt hemma mot Kristianstad med 2-1 samtidigt som Göteborg enkelt vann på hemmaplan mot Uppsala med 3-0.

FC Rosengård fick en mardrömsstart mot Kristianstad då gästerna gjorde mål redan i tredje minuten genom Eveliina Summanen – och det var inte vilket mål som helst. 

– De har ett skott i första halvlek och det var ett fantastiskt mål hon gjorde, säger en besviken Caroline Seger efteråt.

Lagkaptenen fick sedan tidigt i andra halvlek se Anna Welin från nära håll trycka in 2-0 och tabelltvåan såg ut som ett slaget lag.

”Vi har inte marginalerna med oss” 

Men nytt hopp tändes i 67:e minuten då just Seger fick in reduceringen. Trots vass forcering kom FC Rosengård inte närmare än så.

– Uppförsbacke hela matchen egentligen. Vi har bara oss själva att skylla, konstaterar Seger som deppar över att ha tappat mark i guldstriden. 

– Jättetråkigt. Vi har inte marginalerna med oss. Bollen rullar inte vårt håll. Det är bara att jaga Göteborg så mycket som vi kan, men de ser tunga ut. De har varit väldigt stabila hela året. 

Vill spela Champions League 

Desto muntrare miner i Kristianstad som i och med segern innehar den ack så viktiga tredjeplatsen som genererar Champions League nästa säsong.

– Klart det är det man tänker på när man pratar tredjeplatsen, det är det vi siktar på, säger 2-0-skytten Welin vars Kristianstad är tre poäng före fyran Linköping.

– Vi fajtas med Linköping och den fajten är ju inte slut. Precis som Rosengård behövde vi verkligen poängen så det var skönt med seger. 

Coronafall i FC Rosengård: ”Inget vi tänkte på” 

Tidigare under söndagen meddelade FC Rosengård ett fall av corona i klubben och hemmalagets tränare coachade exempelvis i munskydd under hela matchen. Men oro att genomföra drabbningen kände inte Welin.

– Vi hade knappt något fokus på det. Vi visste ju inte om det var en spelare som hade corona och jag är säker på att Rosengård skötte det hela på bästa möjliga vis. Det är speciella tider ju. Men nej, det var inget vi tänkte på.expressen

Related posts

lämna en kommentar