Anna Nordqvist om avgörandet av PGA-mästerskapen


Anna Nordqvist ledde under delar av tredje rundan men när speldagen närmade sig sitt slut var hon tillbaka där hon började:

På andra plats, och med Kim Sei-Young framför sig.

Sydkoreanskan leder med två slag inför avslutningen.

Nordqvist var sånär på att ha ett ännu bättre utgångsläge inför söndagens spel men bogeyn på 18:e hålet innebar att hon tappade ett slag i jakten på majorsegern, och är nu totalt fem under par.

33-åringen, som vann majorn 2009 och var –2 för dagen, delar andraplatsen med vinnaren från 2016, Brooke M Henderson från Kanada.

”Känns ganska bra”

– Det känns ganska bra. Vinden gjorde det väldigt tufft där ute. Jag slog många bra slag där ute och jag höll tålamodet uppe, säger Nordqvist enligt nyhetsbyrån AFP.

– På den här banan kan allt hända, och jag är glad över att ha en bra position.

Kim Sei-Young var –3 för dagen och toppar resultatlistan på –7.

– Jag skulle inte vilja påstå att jag är nervös men jag är spänd inför avslutningen. Jag ska försöka ta ett slag åt gången, hålla fokus och så kommer resultaten att komma, säger hon enligt AFP.

Ström tappade

Linnea Ström, delad sexa efter två rundor, tappade allt och i stället för att rada upp birdies fyllde 23-åringen scorekortet med bogey- och dubbelbogey-noteringar.

Till slut gick hon på +11 under lördagen. Totalt är Ström +9 inför avslutningsrundan.

Pernilla Lindberg och Madelen Sagström delar 36:e platsen på fem över par.

PGA-mästerskapen utanför Philadelphia skulle egentligen ha avgjorts i slutet av juni men sköts upp på grund av coronapandemin.

Spelarna gör upp om totalt 4,35 miljoner dollar, omkring 39 miljoner kronor, där vinnaren får 15 procent av den totala prissumman, det vill säga 5,85 miljoner kronor.expressen

Related posts

lämna en kommentar