Martin Olsson om framtiden i Helsingborg


Martin Olssons hälseneskada var efterhängsen och efter att inte ha spelat på länge åkte han för drygt ett år sedan med på landslagets Januariturné för att komma i form. 

Då var en han nära en övergång till West Bromwich Albion i The Championship, men övergången gick i stöpet och han skrev i somras på ett korttidskontrakt i somras. Det förlängdes och efter att ha varit tillbaka i spel i allsvenskan för Helsingborg, där han spelat både mittback och ytterback, är ha nu också tillbaka i landslaget.

– Jag har tränat hårt för att komma hit. Det är kul att vara här just nu och jag har alltid haft en plan att komma med till EM-slutspelet.  Jag har varit motiverad hela tiden säger han. 

Skrev på i somras 

Olsson berättar att en klubb utomlands var prioritet nummer ett i somras, men efter att både Andreas Granqvist och Olof Mellberg legat på honom, blev det att han skrev på för HIF. 

– Tanken för först att jag skulle utomlands. Men Granen var på mig. Mellberg med och nu har jag spelat och gjort det bra. Jag känner mig stark och är glad över att vara med i landslaget igen, säger han.  

Kan lämna i oktober 

Kontraktet med Helsingborgs IF är bara skrivet oktober ut. Och kommer det ett bud utomlands är han inte främmande för att lämna allsvenskan. 

– Får jag något utomlands som lockar och jag vet att jag kommer att få speltid så är jag intresserad. Men jag trivs bra i Helsingborg och får mycket ansvar där, så det känns bra. 

– Det var ingen stress när jag förlängde senast och lär inte vara det nu heller. Jag fokuserar på matcherna med Helsingborg nu så får vi se vad som händer. expressen

Related posts

lämna en kommentar