Ebba Busch är totalt omdömeslös


“Jag tar den här pandemin på väldigt stort allvar.”

Aldrig har ord ekat tommare än Ebba Busch försök till krishantering efter den gångna veckans rapportering om hennes vilda festande mitt i pandemin.

Ebba Busch har hunnit med både 30 och 40 års fester samtidigt som vi andra levt som eremiter. Vi är många som inte varit på våra arbetsplatser på månader, inte träffat äldre anhöriga och inte gått på några fester. Det är inte bara Ebba Busch vänner som fyllt 30 och 40 i år. Till skillnad från Ebba Busch och hennes vänner är vi många som fått inbjudningar till firanden som ställts in på grund av pandemin. Helt vanliga svenskar har alltså tagit större ansvar för Sverige än Ebba Busch.

Ebba Busch festande är arrogant. Hon har prioriterat fester framför att platta ut kurvan och skydda våra äldre. Det är vad att gå på en fest inneburit 2020.

Än mer provocerande blir det givet att Ebba Busch är partiledare och till och med pekat ut människor i områden som Järva utanför Stockholm som kulturellt oförmögna att upprätthålla restriktionerna.

Politiker som Ebba Busch anser sig uppenbarligen sväva över oss andra. Det handlar om klass och Ebba Busch står väldigt, väldigt långt från den vardag som de flesta av oss andra lever i. En vardag där anhöriga dött utan att vi kunnat hålla deras hand, en vardag där kontakt med anhöriga krävt avhållsamhet från alla andra sociala kontakter för att över huvud taget kunna vara möjliga, en vardag där varje steg utanför hemmet åtföljts av ständigt arbete med att hålla avstånd och komma ihåg att tvätta händerna och sprita dem.

Vi har inte gjort allt det här för att Ebba Busch skulle kunna festa.

Samtidig pågår politiken. Lägligt nog för Ebba Busch finns just nu möjlighet att utmana regeringen. Tillsammans med Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har hotat med misstroendeförklaring efter de havererade Las-förhandlingarna. Vänsterpartiet skramlar såklart. Jonas Sjöstedt vill knappast bli ihågkommen som partiledaren som gav Jimmie Åkesson makten. Vad Vänsterpartiet vill är att pressa regeringen åt vänster. Det åstadkommer man inte genom att göra Ulf Kristersson till Åkessons marionettstatsminister.

Att Ebba Busch valde att hoppa på Vänsterpartiets misstroendeförklaring under fredagen är ganska givet. Det vrider fokus från att Ebba Busch är totalt omdömeslös. Det vrider också fokus från att Kristdemokraterna vill ta ifrån samiska barn rätten till hemspråksundervisning, vilket föreslagits av partiledningen. Kristdemokraterna vill nämligen i likhet med Sverigedemokraterna slopa hemspråksundervisningen helt i Sverige.

Ebba Busch har dessutom fel.

Sverige behöver inte en ny regering.

Kristdemokraterna behöver däremot en ny partiledare.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar