Anton Strålman om nya svenska lagkamraterna: ”Jättekul”


Med Bill Zito som ny general manager bygger Panthers om laget.

Med Hörnqvist i laguppställningen får man en tuff power forward.

Så frågan är var 26-årige Wennberg passar in?

– Alexander besitter ju ett väldigt fint spelsinne, så det ska bli kul att se vad han kan få till för stäm med våra andra skickliga killar, menar Strålman.

Wennberg har erfarenhet från spel under den krävande coachen John Tortorella under ett antal år i Blue Jackets och det tror Anton att Florida kommer att ha nytta av.

– Han kommer med erfarenheter från ett lag som vet vilket jobb som krävs för att vinna matcher och det är sådana typer av spelare vi behöver.

”Han kan fungera i flera olika roller”

Något som uppenbarlige Bill Zito är medveten om, då han var assisterande general manager i Columbus innan flytten till Panthers nyligen.

Zito säger så här till nhl.com om varför han kontrakterat Wennberg:

– Alex Wennberg är uppenbarligen en kille jag har bra koll på och som kan spela både center och ytterforward. Han kan fungera i flera olika roller. Han kan döda utvisningar. Han är en smart och uppskattad spelare. Han kan ta för sig framför motståndarkassen i powerplay och kan också ungera utifrån långsargen. Han är en spelare, som gärna testar nya saker och jag tror att han är taggad över att få chansen i en ny omgivning, säger Bill Zito.

Wennberg gjorde 22 poäng, 5 mål och 17 assist, på 57 matcher i grundserien för Columbus förra säsongen. Under slutspelet svarade han för 5 poäng, 3 mål och 2 assist, på tio matcher.

Som bäst har Alexander producerat 59 poäng, 13 mål och 46 assist, under en säsong och det var 2016-17.

Lucas Wallmark ser ut att lämna

Florida förstärkte också truppen igår med nyblivne Stanley Cup-mästaren Carter Verhaeghe, 25, från Tampa Bay Lightning och Arizonaforwarden Vinnie Hinostroza, 26.

Man förstärkte försvaret med rutinerade defensive backen Radko Gudas, 30, som representerade Washington under den förra säsongen.

Han har ett förflutet i Tampa Bay och Philadelphia.

När det gäller Floridas svenskar, så ser Lucas Wallmark, 25, ut att försvinna. Han blev inte erbjuden något ”qualifying offer”.

Han kom till Panthers på trading deadline i februari från Carolina.expressen

Related posts

lämna en kommentar