Mick Schumacher skulle göra formel 1-debut – stoppades av vädret


Mick Schumacher, son till sjufaldiga världsmästaren Michael Schumacher, har så länge han kan minnas drömt om att få köra i formel 1. Under fredagen skulle drömmen bli sann när 21-åringen fick chansen att ta plats i en av Alfa Romeo-bilarna i samband med Eifel Grand Prix. 

Schumacher skulle under helgens första träningspass få chansen i den bil som till vardags körs av Antonio Giovinazzi. Även Callum Ilott, som tillsammans med Schumacher tillhör Ferraris juniorakademi, skulle få chansen i en Haas-bil.

De planerna gick dock i stöpet, då arrangörerna en timme in i passet gav beskedet att träningen ställs in.

Den främsta anledningen till detta var den dimma som omgav banan, som i sin tur ledde till att ambulanshelikoptern inte kunde lyfta och att säkerheten därmed inte ansågs tillräcklig.

– Vad tråkigt att få göra det vid det här loppet. Han är verkligen värd det här testet, han har haft otroligt fin säsong i formel 2 och det ryktats att han ska ta Giovinazzis plats i ”Alfa” nästa säsong, säger expertkommentatorn Rickard Rydell i V Sport Motor.

https://twitter.com/SchumacherMick/status/1314281806066262018

Mick Schumacher i mästerskapsledning

Schumacher och Ilott kommer inte ha möjlighet att köra någon annan av träningarna i helgen, då de ordinarie förarna måste ha tillgång till sina bilar för att kunna förbereda sig inför kval och lopp.

Schumacher kör till vardags i formel 2 där han just nu med fyra lopp kvar att köra leder mästerskapet, 22 poäng före tvåan Ilott.

Han hyllades inför helgen av Sebastian Vettel, som är nära vän med pappa Michael.

– Michael är min idol och vi önskar så klart alla att han kunde vara här den här helgen och se sin son. Det är det som är så ledsamt, hans son förtjänar verkligen det. Det är fantastiskt att Mick får den här chansen och jag hoppas verkligen att han får en plats över en hel säsong nästa år, inte bara en träning, sa han till Sky Sports.

expressen

Related posts

lämna en kommentar