Insändare: Lurpassar dammägarna på varandra?


Får en tankeställare när man läser insändarna om vattennivån i Storsjön. Kan det vara så simpelt att dammägarna utefter Jädraån, och även utefter mindre tillflöden till Storsjön, lurpassar på varandra och med det åsidosätter att hålla nivån på Storsjön enkom för att ta ut så mycket vinst som möjligt?

Skulle det vara så är det bedrövligt. Höjden av girighet skulle jag vilja säga. I så fall är det hög tid att Länsstyrelsen går in och styr upp framför allt de större vattenkraftsproducenterna. Storsjöns vattennivå borde vara ett riktmärke för alla inblandade parter, om något.

Eoq

LÄS MER:

Sällsynt lågt vatten i Storsjön upprör – så svarar Gävle Energi

Det ska inte behöva gå så här långt med vattennivån

Skäms Sandvikens kommun, som inte gjort nåt åt vattennivån i Storsjön

Prioritera Storsjöns vattendom – nivån är ovanligt lågarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar