Här är Skyes abilities och nya kartan Icebox i Valorant


Valorant har sedan länge setts som en utmanare till Counter-Strike: Global Offensive. Nu går spelet in i nästa fas med akt tre som inleds den 13 oktober. Då kommer den nya kartan Icebox finnas tillgänglig samt den nya skinserien Singularity.

Först den 27 oktober blir agenten Skye tillgänglig för spel. Men hur blir de nya tilläggen till spelet? SportExpressen har förhandstestat samtliga.

Kartan Icebox kännetecknas av många olika höjder att stå på med en mid-sektion som ger tillgång till båda sajterna. Det går också att säkert plantera spiken på en höjd, vilket gör re-takes desto svårare.

Den svenske Valorant-profilen Kevin ”Noizeeh” Jaskiewicz, som har nästan 50 000 följare på Twitch, liknar Icebox vid den tidigare kartan Split som även den har många vertikaler att stå på.  

– Det känns som en karta för spelare som vill ta många dueller och gillar att spela en mot en. En ganska aggressiv karta. Det finns många möjligheter för de som är ganska mechanical i det de gör, så det finns många möjligheter för solo plays, säger han.

– Icebox är nog en av mina favoritkartor just nu, jag har spelat den ganska mycket sedan vi fick chansen att testa och har haft hur kul som helst där.

Här är nya Valorant-kartan Icebox

Vilka agenter tror du kommer vara starkast på kartan?

– Vi testade ganska mycket Cypher och jag tror inte han kommer ha så stor betydelse som på andra kartor. På den defensiva sidan kommer man spela mycket Killjoy och sedan vill man ju ha en smoke-agent som Brimstone eller Omen. Jag tror Omen kommer ha en liten edge för att han kan teleportera sig uppåt och neråt. Även duelists kommer ju vara bra som vanligt, Jett kommer vara hur bra som helst och Raze också som kan hoppa upp och ner.

Noizeeh tror att en standardkomp kommer att bestå av Omen, Breach och Killjoy medan de två sista agenterna kommer variera.

Något senare än kartan kommer alltså även den efterlängtade nya agenten Skye, som är en ”initiator” som också fungerar som support. Hon förutspås bli en svagare agent för den som spelar solo queue, men desto starkare om man spelar med kompisar eller ett lag.

– Hon är ingen agent som man kan spela själv, utan man måste alltid ha lagkamrater med sig. Med de abilities hon har så står hon still mycket, som med hennes wolf. Då måste du ha en team mate som är beredd att följa upp efter din utlity. Det är en karaktär som är hundra procent för lagets skull.

Skyes ability Trailblazer.Foto: Riot Games
Seekers.Foto: Riot Games
Regrowth.Foto: Riot Games
Guiding Light.Foto: Riot Games

Skyes abilities

Noizeeh tror att hon direkt kommer bli en del av metan på den professionella scenen. Men vad gör hon egentligen?

Hennes första ability, Regrowth, är en AOE-heal som hon kan använda på sina lagkamrater, dock inte sig själv, för att fylla på deras hälsa.

– Man måste ju vara i en klump om man vill heala alla sina team mates, vilket ju är svårt om man är utspridda. Sen kan hon inte heala sig själv heller, så det gör det ganska balanserat. Sage är ju ute ur metan, så det här blir nog en healingkaraktär som är i metan, säger Noizeeh.

Trailblazer är namnet på hennes nästa ability. Det är en varg som Skye kan kontrollera för att leta upp motståndare och även attackera dem. Om en motståndare träffas så tar denne skada och blir även stunnad i några sekunder. Den kan däremot skjutas sönder.

– Den är riktigt bra för att scouta till exempel. Man har ju inte så bra vision med den, men man kan få sjukt mycket information av den. Vargen kan ju också ha sönder Cyphers trip wires och tar uppmärksamheten från Killjoys turrets.

Hon har också en flash, Guiding Light. Genom att släppa iväg en hök, som Skye själv kan styra, så kan spelaren välja när flashen ska aktiveras. Även den kan skjutas sönder av motståndare.

– Den är lite broken, för man kan ju styra den som en Jett-smoke och kan verkligen pop-flasha sina team mates. Den håller också lika länge som en Breach-flash. Kommer en sån fågel runt ett hörn så går det inte att undvika den. Det går för fort. Att ha tre stycken är för många tycker jag, det räcker med två, kommenterar Noizeeh.

”Går inte att kontra”

Skye har självklart även en ultimate ability. Den heter Seekers och skickar ut tre ”spöken” som letar upp de tre närmaste motståndarna på kartan oavsett avståndet. Om en motståndare misslyckas med att skjuta sönder den och träffas så blir den nearsighted, det vill säga att man bara kan se ett kort avstånd i alla riktningar.

– Jag tycker den är helt sjuk, den skickar ju ut tre ghosts. Vi har sett liknande tidigare i spike rush där det finns orbs som man kan plocka upp. Går man till exempel till A-siten på nya kartan Icebox så går de spökena direkt till där fienden är, och går de någon annanstans så vet man att sajten är helt tom. Det ger extremt mycket information. De går ju att skjuta, men om man koordinerar en push så går det liksom inte att kontra.

Utöver allt detta så presenterades nyligen även den första e-sportturnering som produceras av speltillverkaren Riot Games själva. ”First Strike” kommer att hållas under november.

Mellan 3-6 december så ställs sedan Europas åtta bästa lag mot varandra. En tidig favorit är G2 Esports, med svenske Pyth, som har gått fram som en ångvält i Valorant.expressen

Related posts

lämna en kommentar