Färjestads drömstart mot Linköping på hemmaplan i SHL


Färjestad har inte imponerat i inledningen av SHL och hade bara två poäng på fem matcher inför torsdagskvällens match hemma mot Linköping. 

Men då lossnade det direkt för Färjestad.

Carl Jakobsson satte 1-0 efter knappt fem minuters spel och tre minuter senare satte målkungen Michael Lindqvist 2-0 i powerplay.

Den stora urladdningen blev fullbordad när Martin Johansson dunkade in sitt första mål för säsongen på en målvaktsretur efter nio minuter.

– Det är proppen ur, säger C Mores kommentator Linus Eklund efter Martin Johanssons 3-0-mål. 

Färjestad tappade mot Linköping

Färjestads rivstart gjorde att Jussi Rynnäs – debutanten i Linköpings mål – byttes ut till förmån för Niklas Lundström.

Och kanske gav det resultat, för innan den första perioden var slut hade Linköping reducerat två gånger om genom Patrik Lundh och Mikael Frycklund.

Den andra perioden blev mållös men i inledningen av den tredje såg Broc Little till att matchen var utjämnad när han tryckte in pucken från nära håll.

Det blev dock Färjestad som fick sista ordet och lämnade över jumboplatsen till Linköping.

I en omställning hittade Daniel Viksten det bortre hörnet och satte 4-3 och därefter satte Jesse Virtanen spiken i kistan med sitt 5-3-mål i tom målbur. Då hjälpte inte Broc Littles reducering till 5-4 med 21 sekunder kvar.

– Man känner i den här gruppen att alla vill framåt för att vinna så jag tycker det är bra karaktär, säger Daniel Viksten i C More efter matchen.

Se senaste avsnittet av hockeyjurynexpressen

Related posts

lämna en kommentar