Djurgården vann mot Luleå på hemmaplan i SHL 2020/2021


Vinstmaskinen Luleå mot ett Djurgården som blandat och gett under säsongsinledningen. Det var förutsättningarna inför torsdagsdrabbningen på Hovet. 

Men inledningsvis såg det ut som att klubbarna bytt roller, för hemmalaget störde seriegiganterna från norr under den första perioden och tog rättvist ledningen genom Alexander Holtz efter att Nils Lundkvist stått för ett svagt uppspel. 

Luleå skulle hämta sig – två gånger om. 

Först prickade Petter Emanuelsson in 1-1 efter ett vackert anfall och kort därefter soloåkte Isac Brännström in ledningsmålet. 

Djurgården besegrade Luleå i SHL

En jämn mittenakt skulle få ytterligare ett mål och det var hemmalaget som fick jubla, endast en minut efter Brännströms kasse, då Niclas Bergfors påpassligt tryckte in 2-2 framför David Rautio i Luleåkassen. 

Lagen följdes åt i den tredje perioden, bytte målchanser med varandra och vore det inte för Rautios och Niklas Svedbergs målvaktsingripanden, samt hjälp från målramen, skulle matchen mycket väl kunnat vara avgjord efter 60 minuter. 

Men övertid krävdes och där skulle junioren William Eklund bli matchhjälte. Han satte kyligt 3-2 mellan benen på David Rautio. 

Det innebär att Luleå för första gången denna säsong fick se sig besegrat. Djurgården klättrade upp på en tiondeplats efter segern på Hovet.

Djurgårdens bakslag

Det fanns dock smolk i segerbägaren för Djurgården. Tom Nilsson tvingades kliva av med en skada och det kan dröja innan han spelar i SHL igen. 

– Han vred till knät eller foten och blir tyvärr borta en längre tid, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson. expressen

Related posts

lämna en kommentar