Lars Lagerbäcks Norge missar fotbolls-EM efter förlust mot Serbien


Efter att ha slutat trea i sin EM-kvalgrupp fick Norge chansen att kvalificera sig för nästa sommars EM via Nations League-play off.

Matchen mot Serbien skulle spelats i våras, men sköts upp på grund av coronapandemin. 

När play off-semifinalen till slut kunde spelas på torsdagskvällen var det i hällregn i Oslo, men det var gästande Serbien som var det starkaste laget i den norska huvudstaden.

Norge hade det kämpigt. När inhopparen Sergej Milinkovic-Savic stötte in 1-0 från nära håll med tio minuter kvar att spela såg det mörkt ut för Lars Lagerbäcks lag. Laziostjärnan Milinkovic-Savic hade då bara varit på planen i två minuter.

Norge missar fotbolls-EM

Men Norge fick hittade ett sätt att ta sig in i matchen igen. Med två minuter kvar att spela av ordinarie tid kvitterade Mathias Normann med ett skott från distans och tog matchen till förlängning.

Men det blev till slut inte Norges kväll. 

I förlängningen gjorde Milinkovic-Savic sitt andra mål för kvällen efter att gästerna rullat upp det norska försvaret rejält.

Bollen hamnade till slut hos Milinkovic-Savic som retfullt chippade bollen i över Rune Jarstein i det norska målet.

– Det är ett världsklassmål, konstaterade C Mores Daniel Kristiansson. 

Norge hade svårt att få till en slutforcering, och Serbien vann till slut matchen med 2-1.

– Norge gjorde många bra matcher i kvalet, till exempel mot Sverige på Friends. Men i den här matchen har de varit riktigt dåliga. Inget vidare spel, inget flyt, säger C Mores expertkommentator Anders Andersson.  

I den avgörande play off-matchen till EM möter Serbien Skottland. expressen

Related posts

lämna en kommentar